Η πρώτη ανεμογεννήτρια 18 MW στον κόσμο εγκαταστάθηκε στην Κίνα (Renew)

Η πρώτη ανεμογεννήτρια 18 MW στον κόσμο εγκαταστάθηκε στην Κίνα (Renew)
Την κατασκευή και εγκατάσταση ανέλαβε η κρατική Dongfang Electric Corporation
Η Kίνα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον κλάδο των έργων ΑΠΕ, καθώς έγινε γνωστό πως σε νοτιοανατολική επαρχία της ασιατικής χώρας εγκαταστάθηκε η πρώτη ανεμογεννήτρια 18 MW στον κόσμο, που θα παράγει ενέργεια 72 GWh.

Σύμφωνα με το Renew Economy, η κρατική εταιρεία εξοπλισμού και υπηρεσιών ενέργειας Dongfang Electric Corporation ανακοίνωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι εγκατέστησε μια υπεράκτια ανεμογεννήτρια υψηλής ισχύος 18MW σε μια παράκτια βάση δοκιμών αιολικής ενέργειας στην πόλη Shantou της επαρχίας Guangdong.

Διαθέτοντας διάμετρο 260 μέτρων και επιφάνεια σάρωσης πτερυγίων 53.000 τετραγωνικών μέτρων, μία μόνο ανεμογεννήτρια 18MW αναμένεται να είναι ικανή να παράγει 72GWh ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο – ικανή για να καλύπτει την ετήσια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας 36.000 νοικοκυριών.

Όσον αφορά το μέγεθος, η Dongfang Electric Corporation δήλωσε ότι η επιφάνεια σάρωσης των 53.000 τετραγωνικών μέτρων της λεπίδας είναι ισοδύναμη με το μέγεθος 7,4 κανονικών γηπέδων ποδοσφαίρου.

Μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

Η Dongfang Electric Corporation αναμένει επίσης ότι μια μόνο τουρμπίνα των 18MW θα αποφύγει περισσότερους από 22.000 τόνους τυποποιημένου άνθρακα και θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περισσότερους από 59.000 τόνους ετησίως.

Επιπλέον, δεδομένων των δυνατοτήτων τους, οι ανεμογεννήτριες 18MW μειώνουν τον συνολικό αριθμό των ανεμογεννητριών που απαιτούνται για ένα αιολικό πάρκο, ελαττώνοντας το κόστος κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης.

Η εγκατάσταση αυτού του γίγαντα των 18MW ήταν το αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στην China Three Gorges Corporation και την Ming Yang Smart Energy.

Οι δυο εταιρείες διαγκωνίζονταν για την εγκατάσταση και λειτουργία μιας ανεμογεννήτριας 16MW - έναν διαγωνισμό που κέρδισε τον Σεπτέμβριο η China Three Gorges αφού εγκατέστησε και λειτούργησε επιτυχώς μια ανεμογεννήτρια 16MW για τουλάχιστον 24 ώρες.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης