Σκωτία: Περίπου ο μισός πληθυσμός θέλει τις ΑΠΕ

Σκωτία: Περίπου ο μισός πληθυσμός θέλει τις ΑΠΕ

Μανιφέστο από τον εμπορικό οργανισμό Scottish Renewables για τις επερχόμενες γενικές εκλογές - Η επόμενη κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην καθαρή ενέργεια

Την ώρα που σχεδόν το ήμισυ (38%) του πληθυσμού της Σκωτίας θεωρεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) πιο σημαντικές για το οικονομικό μέλλον του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας, η επόμενη κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κινδυνεύει να παρασυρθεί στον παγκόσμιο αγώνα για ένα μέλλον καθαρής ενέργειας, εκτός εάν οι επενδύσεις, οι υποδομές και η καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδίων της για να εξασφαλίσει ένα παγκόσμιου κλάσης σύστημα καθαρής ενέργειας, σύμφωνα με την εταιρεία Scottish Renewables (ΑΠΕ Σκωτίας).

Στο μανιφέστο της που κυκλοφόρησε πριν από τις επικείμενες γενικές εκλογές, η Scottish Renewables καθορίζει τις κορυφαίες προτεραιότητες για τη βιομηχανία ΑΠΕ της Σκωτίας τα επόμενα 5 χρόνια, τονίζοντας τη σημασία της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων, της παροχής στρατηγικής υποδομής και της διατήρησης των δυνατοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου στην καινοτομία.

 

Συστάσεις του μανιφέστου της Scottish Renewables

Το μανιφέστο των Σκωτσέζικων ΑΠΕ με τίτλο «Μέλλον καθαρής ενέργειας: ο χρόνος είναι τώρα» περιγράφει μια σειρά από συστάσεις για την επόμενη κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως:

1) Εκσυγχρονισμός του συστήματος Contracts for Difference για να καταστεί δυνατή η σταθερή ανάπτυξη του αγωγού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Σκωτίας.

2) Δώστε προτεραιότητα στην παράδοση στρατηγικής υποδομής για το «καθαρό» μηδέν, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων στα λιμάνια μας και της νέας υποδομής μεταφοράς.

3) Υιοθετήστε μια εξελικτική και όχι επαναστατική προσέγγιση στη μεταρρύθμιση της αγοράς για να παράσχετε τη βεβαιότητα πολιτικής που απαιτείται για την παροχή κινήτρων για επενδύσεις.

4) Παρέχετε σαφέστερο συντονισμό για την καθαρή μηδενική παράδοση σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για την κλιμάκωση των αλυσίδων εφοδιασμού, των δεξιοτήτων και της πράσινης ανάπτυξης.


Υπέρ των ΑΠΕ η ΒΑ Σκωτία

Νέα δημοσκόπηση από το Survation, που ανατέθηκε από τη Scottish Renewables, αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι στα βορειοανατολικά της Σκωτίας πιστεύουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ο πιο σημαντικός τομέας για το οικονομικό μέλλον της περιοχής σε μια εποχή που η ενεργειακή πολιτική βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της γενικής εκλογικής εκστρατείας.

Ειδικότερα οι πολίτες ρωτήθηκαν «Ποιος από τους παρακάτω τομείς πιστεύετε ότι είναι ο πιο σημαντικός για το οικονομικό μέλλον της Βορειοανατολικής Σκωτίας» και διαπίστωσε ότι το 38% των ανθρώπων πιστεύει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (συμπεριλαμβανομένης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας) είναι πιο σημαντικές.

Άλλες επιλογές που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα ήταν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο (34%), η γεωργία (11%), η αλιεία (7%) και ο τουρισμός (5%).


Μακ: Έφτασε η ώρα να αξιοποιήσουμε τις ΑΠΕ

Η Κλερ Μακ (Διευθύνουσα Σύμβουλος των ΑΠΕ Σκωτίας), υποστήριξε ότι «Η τελευταία μας δημοσκόπηση δείχνει ότι οι ψηφοφόροι στη βορειοανατολική Σκωτία, την ενεργειακή πρωτεύουσα της Ευρώπης για γενιές, πιστεύουν ξεκάθαρα ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ο πιο σημαντικός τομέας για το οικονομικό τους μέλλον.

Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τις επιτυχίες μας και να ενεργοποιήσουμε έναν αγωγό πολλών δεκαετιών που θα ενισχύσει την ενεργειακή μας ασφάλεια, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής αξίας, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των αλυσίδων εφοδιασμού μας και θα προσφέρει οικονομικά προσιτή, καθαρή ενέργεια για τους πληρωτές.

Στους κρίσιμους μήνες και τα επόμενα χρόνια, πρέπει να προσελκύσουμε τις επενδύσεις, να παραδώσουμε την υποδομή και να υποστηρίξουμε την καινοτομία που κρατά τα κλειδιά για ένα ευημερούν μέλλον.

Η βιομηχανία ΑΠΕ της Σκωτίας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όποιον σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να υλοποιήσει τη φιλόδοξη δράση που περιγράφεται στο μανιφέστο μας, η οποία είναι απαραίτητη για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που καθορίζουν την εποχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης