Τελευταία Νέα
Ενέργεια

LNG: Tα ναύλα μεταφοράς στον Ατλαντικό ανεβαίνουν, πέφτουν στην Ευρώπη– Σταθερά στα 26 φορτία οι εξαγωγές των ΗΠΑ

LNG: Tα ναύλα μεταφοράς στον Ατλαντικό ανεβαίνουν, πέφτουν στην Ευρώπη– Σταθερά στα 26 φορτία οι εξαγωγές των ΗΠΑ
Οι ευρωπαϊκές τιμές αυξήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από μια απρογραμμάτιστη διακοπή λειτουργίας στη μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου Nyhamna της Νορβηγίας
Οι ναύλοι spot υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Ατλαντικό συνέχισαν να αυξάνονται αυτή την εβδομάδα, ενώ οι ευρωπαϊκές τιμές μειώθηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη, σύμφωνα με το LNG Prime.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές των ναύλων αυξήθηκαν με την τιμή του Ατλαντικού να φτάνει τα 52.500 δολάρια ανά ημέρα.

«Οι ναύλοι του Ατλαντικού γνώρισαν μια τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σημαντικής αύξησης των ναύλων, με τον Spark30 Atlantic να αυξάνεται κατά 4.500, στα 57.000 δολάρια ανά ημέρα και τον Spark25 Pacific να παραμένει σταθερός στα 45.250 δολάρια ανά ημέρα», δήλωσε την Παρασκευή στο LNG Prime ο Qasim Afghan,» εμπορικός αναλυτής της Spark.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις των ναύλων Spark30 για το έτος μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μείωση στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη από την άλλη, το SparkNWE DES LNG front month μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Οι τιμές του SparkNWE DES LNG παρουσίασαν κάποια μεταβλητότητα αυτή την εβδομάδα, με την τιμή του εμπρόσθιου μήνα που εκτιμάται για παράδοση τον Ιούλιο να αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους στα 11,323 δολ/MMBtu τη Δευτέρα, πριν πέσει στην τρέχουσα εκτίμησή της στα 10,575 δολ/MMBtu, και την έκπτωση έναντι του TTF να εκτιμάται στα 0,165 δολ/MMBtu», δήλωσε ο Afghan.

Μάλιστα, τόνισε ότι πρόκειται για μείωση της τιμής του DES LNG κατά 0,451 δολ/MMBtu σε εβδομαδιαία βάση, τη μεγαλύτερη μείωση σε εβδομαδιαία βάση εδώ και έξι εβδομάδες.

Οι ευρωπαϊκές τιμές αυξήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από μια απρογραμμάτιστη διακοπή λειτουργίας στη μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου Nyhamna της Νορβηγίας.

Η Gassco δήλωσε ότι η μονάδα που έχει δυναμικότητα 79,8 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως, αναμένεται να αυξήσει τη δυναμικότητά της στα 45 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως την Παρασκευή.

Τα στοιχεία της Gas Infrastructure Europe (GIE) δείχνουν ότι οι όγκοι στις αποθήκες φυσικού αερίου στην ΕΕ συνέχισαν να αυξάνονται και οι αποθήκες ήταν γεμάτες κατά 70,86% στις 5 Ιουνίου.

Αμετάβήτες οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ

Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου έφτασαν τα 26 φορτία την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουνίου και οι παραδόσεις αγωγών σε τερματικούς σταθμούς των ΗΠΑ αυξήθηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Η Υπηρεσία ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της ότι 26 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μεταξύ 30 Μαΐου και 5 Ιουνίου. Πρόκειται για τον ίδιο αριθμό αποστολών σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρέχονται από το Bloomberg Finance, η EIA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG είναι 94 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης