Τελευταία Νέα

Ελβετία: Ψηφίστηκε νόμος για την ενίσχυση της πράσινης μετάβασης

Ελβετία: Ψηφίστηκε νόμος για την ενίσχυση της πράσινης μετάβασης
Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας χαιρέτισαν τη θετική ψήφο, προσθέτοντας ότι τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα πρέπει τώρα να εγκρίνονται γρήγορα
Το ελβετικό εκλογικό σώμα ψήφισε την Κυριακή με συντριπτική πλειοψηφία - 69% - υπέρ του σχετικού νόμου που αποσκοπεί στην ενίσχυση της μετάβασης της χώρας στην πράσινη ενέργεια, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Albert Roesti.

Η νομοθεσία θα διευκολύνει το σχεδιασμό και την κατασκευή νέων υδροηλεκτρικών σταθμών, παράλληλα με τα ηλιακά και αιολικά έργα, ενώ αποτελεί «σημαντικό ορόσημο για μεγαλύτερη ασφάλεια εφοδιασμού», πρόσθεσε σε δήλωσή του, σύμφωνα με το Montel.

«Αυτά τα τρία έργα ΑΠΕ ενισχύουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα, όταν η κατανάλωση είναι υψηλότερη. Ο στόχος είναι να καλυφθεί αυτή η κατανάλωση κατά κύριο λόγο με την εγχώρια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι πάντα διαθέσιμες.

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας χαιρέτισαν τη θετική ψήφο, προσθέτοντας ότι τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα πρέπει τώρα να εγκρίνονται γρήγορα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης