Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Φωτοβολταϊκά σε εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα

Φωτοβολταϊκά σε εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα

Βρούτσης: Οι ΕΠΣ θα αποκτήσουν ενεργειακή αυτοδυναμία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα ο οποίος επιθεώρησε την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών και την υλοποίηση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων σ’ όλη τη χώρα.

 

Θυμίζουμε ότι στις 16/1/2024 με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, θα αναβαθμιστούν ενεργειακά 32 γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλα τη χώρα στα οποία φιλοξενούνται σωματεία των κατά τόπους ΕΠΣ (Σχετικό δημοσίευμα του worldenergynews.gr).


Τον Υπουργό και τους συνεργάτες του υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Παναγιώτης Γιουρούκαλης.

Ο κ. Βρούτσης για το έργο που αποπερατώθηκε δήλωσε:

«Δεσμευτήκαμε να κάνουμε μία μεγάλη αλλαγή στα γήπεδα των ΕΠΣ σ’ όλη τη χώρα.

Βρισκόμαστε στη Μίκρα όπου διαπιστώνουμε ότι σε λίγους μήνες ολοκληρώθηκε το έργο τοποθέτησης φωτοβολταϊκών για ενεργειακή αναβάθμιση των γηπέδων των ΕΠΣ  που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Αυτό το έργο έχει ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οι ΕΠΣ θα αποκτήσουν ενεργειακή αυτοδυναμία.

Ήταν δέσμευση και έγινε πράξη. Έχουμε αυξήσει τη χρηματοδότηση στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα κατά 150%. Είναι μία γενναία χρηματοδότηση και τα χρήματα αυτά πιάνουν τόπο, καθώς βελτιώνονται οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ΕΑΚ και το Καυτανζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, τόνισε:

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε ένα έργο που θα έχει πραγματικά οφέλη για την Ένωσή μας.

Η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών και η ενεργειακή αυτονομία του Αθλητικού μας Κέντρου είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών μας.

Έχουμε άριστη συνεργασία με τον Υπουργό και έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που ακούει τους προβληματισμούς και τα προβλήματά μας. Τα απλά έργα είναι και τα πιο σημαντικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Εξίσου πολύ καλή συνεργασία έχουμε και με τη διοίκηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και προσπαθούμε από κοινού να βρούμε τις ενδεδειγμένες λύσεις προς όφελος των ερασιτεχνικών σωματείων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης