Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,02% για τον S&P και  0,09% για τον Nasdaq  

Wall Street: Πτώση 0,02% για τον S&P και  0,09% για τον Nasdaq   

78 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

  Μεικτά πρόσημα στη wall Street την Πέμπτη, καθώς οι traders  περίμεναν μια βασική οικονομική έκθεση των ΗΠΑ.

 Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 78 μονάδων ή 0,2% στις 38.886 μονάδες. 

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,02%  στις 5.352 μονάδες αφού σημείωσε ενδοημερήσιο υψηλό όλων των εποχών νωρίτερα την ίδια ημέρα. 

Ο S&P 500 energy sector  κέρδισε 0,55% στις 686,66 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,09%  στις 17.173 μονάδες.

 
Η Lululemon σημείωσε άλμα 5% καθώς ο κατασκευαστής αθλητικών ειδών ξεπέρασε τις προσδοκίες στο οικονομικό πρώτο τρίμηνο. Η Nvidia διαπραγματεύθηκε 2% χαμηλότερα και υποχώρησε από τα υψηλά ρεκόρ που παρατηρήθηκαν νωρίτερα την εβδομάδα.

 Η Wall Street προσβλέπει στην έκθεση της Παρασκευής για τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων για τον Μάιο, με τους επενδυτές να αναζητούν σημάδια αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας, η οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει τις μειώσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν αύξηση θέσεων εργασίας 190.000.

Η έκθεση έρχεται επίσης αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2019 την Πέμπτη, αυξάνοντας την πίεση στην Federal Reserve να ελαφρύνει ενδεχομένως την πολιτική της που πολλοί θεωρούν υπερβολικά περιοριστική. Η Fed θα αποφασίσει για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα και είναι πιθανό να διατηρήσει τα επιτόκια ίδια, αν και τα στοιχήματα ότι θα μειώσουν τον Σεπτέμβριο αυξάνονται.

 

Το πετρέλαιο

 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου αυξήθηκαν σχεδόν 2% την Πέμπτη, δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κερδών.

Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν πάνω από 1% υψηλότερα την Τετάρτη, διακόπτοντας ένα σερί απωλειών που προκλήθηκε αυτή την εβδομάδα από την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την προσφορά αργότερα φέτος. Η άνοδος της Τετάρτης ήρθε αφότου οι ιδιωτικές μισθοδοσίες ήταν πολύ πιο αδύναμες από το αναμενόμενο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια.

 Οι συναλλαγές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed υποδηλώνουν τώρα περίπου 70% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο. Τα χαμηλότερα επιτόκια φέρνουν την ελπίδα για πιο ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και ισχυρότερη ζήτηση πετρελαίου.

 Οι σημερινές τιμές ενέργειας:

West Texas Intermediate

 Συμβόλαιο Ιουλίου: 75,53 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 1,46 δολ. ή 1,97%. Έως σήμερα, το αμερικανικό πετρέλαιο έχει σημειώσει άνοδο 5,44%.

Brent

 Συμβόλαιο Αυγούστου: 79,84 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 1,43 δολ. ή 1,82%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει αυξηθεί κατά 3,66%.

Βενζίνη RBOB

 Συμβόλαιο Ιουλίου: 2,39 $ το γαλόνι, αύξηση 1,88%. Έως σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης αυξάνονται κατά 14%.

Φυσικό αέριο

 Συμβόλαιο Ιουλίου: 2,76 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, αύξηση 0,22%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 9,9%.

 Οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να είναι μειωμένες κατά περίπου 2% αυτή την εβδομάδα, αφού οκτώ μέλη του ΟΠΕΚ+ με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία συμφώνησαν να καταργήσουν σταδιακά τις περικοπές παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Οκτώβριο έως τον Σεπτέμβριο του 2025.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης