Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Αναμένεται αύξηση σχεδόν 8% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

ΗΠΑ: Αναμένεται αύξηση σχεδόν 8% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Οι ακραίες θερμοκρασίες και η αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας επηρεάζουν δυσανάλογα τα χαμηλά εισοδήματα - Οι Πολιτείες του μέσου Ατλαντικού και της δυτικής ακτής προβλέπεται να έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις - NEADA και CEPC εκτιμούν ότι 21,2 εκατ. νοικοκυριά υστερούν στους λογαριασμούς ενέργειας τους

Οι λογαριασμοί οικιακής ενέργειας στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,9% αυτό το καλοκαίρι, καθώς η υπερβολική ζέστη αυξάνει το κόστος ψύξης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 3/6 από την National Energy Assistance Directors Association (NEADA) και το Κέντρο για την Ενέργεια, τη Φτώχεια και το Κλίμα (CEPC).

Οι Πολιτείες του μέσου Ατλαντικού και της δυτικής ακτής προβλέπεται να έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για το σπίτι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας άλμα περίπου 12% από την ίδια περίοδο πέρυσι, όπως ανέφεραν οι NEADA και CEPC (οργανισμοί πολιτικής με έδρα την Ουάσιγκτον που επικεντρώνονται σε προσιτές τιμές).

Απότομες αυξήσεις της τάξης του 10% είναι επίσης πιθανές για τις μεσοδυτικές πολιτείες και τμήματα του νότου των ΗΠΑ, ανέφεραν οι οργανισμοί.

 

Ποιοι θα ζημιωθούν

Οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ρεύματος για το καλοκαίρι λόγω των ακραίων θερμοκρασιών και της αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας επηρεάζουν δυσανάλογα τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Αυτές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο διακοπής ρεύματος και επικίνδυνης έκθεσης σε θερμότητα λόγω έλλειψης πρόσβασης σε κλιματισμό.

«Η πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή ψύξη είναι κάτι περισσότερο από θέμα άνεσης.

Για πολλούς Αμερικανούς (ειδικά τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και τα μέλη ευάλωτων πληθυσμών), η διαφορά μπορεί να είναι τόσο μεγάλη όσο το να παραμείνουν ασφαλείς και ψύχραιμοι ή να καταλήξουν στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης ως αποτέλεσμα θερμοπληξίας, καρδιακής προσβολής ή άλλης ζέστης», αναφέρει η έκθεση.

 

Η γλώσσα… των αριθμών

Οι καλοκαιρινοί λογαριασμοί ψύξης από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2024 αναμένεται να φτάσουν τα 719 $ για τα νοικοκυριά σε σύγκριση με 476 $ μια δεκαετία νωρίτερα, ανέφεραν οι οργανισμοί.

Ο νότος των ΗΠΑ είναι πιθανό να δει το συνολικό υψηλότερο κόστος, με τους λογαριασμούς ρεύματος στο Τέξας και τις γύρω Πολιτείες να αναμένεται να φτάσουν τα 858 δολάρια αυτό το καλοκαίρι, ανέφεραν οι οργανισμοί.

Το χρέος των καταναλωτών κοινής ωφελείας, το οποίο είναι ένα μέτρο του τι χρωστούν οι πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, αυξήθηκε στα 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2023 από 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, ανέφεραν οι οργανισμοί.

Η NEADA και η CEPC εκτιμούν ότι 21,2 εκατομμύρια νοικοκυριά των ΗΠΑ (16%) υστερούν στους λογαριασμούς ενέργειας τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης