Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Δωρεάν ρεύμα και 1000 kWh ενέργειας μέσω ανεμοφράκτη

ΗΠΑ: Δωρεάν ρεύμα και 1000 kWh ενέργειας μέσω ανεμοφράκτη

Νέα επιστημονική ανακάλυψη αντικαθιστά ηλιακούς συλλέκτες (ecoticias)

Μια ομάδα επιστημόνων ανέπτυξε τον πρώτο ανεμοφράκτη με τον οποίο μπορεί να γίνει παραγωγή έως και 1000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση.

 

Σύμφωνα με το ecoticias.com, με αυτή τη νέα εφεύρεση θα παρέχεται σχεδόν δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια, στοιχείο που θα καταργήσει τα ηλιακά πάνελ στα σπίτια.

Η αιολική ενέργεια μπορεί να αξιοποιηθεί χρησιμοποιώντας φράκτες αιολικής ηλεκτρικής ενέργειας (μια νέα ιδέα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας).

Πρόκειται για συγκεκριμένες κατασκευές που χρησιμοποιούν τον άνεμο ως πηγή ενέργειας για την παραγωγή φώτων και ισχύος για χρήση σε σπίτια ή επιχειρήσεις.

Η ιδιοκατανάλωση ενέργειας έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός λύνοντας ένα από τα κύρια προβλήματα που έχουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών.

Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη ανεμογεννήτρια που χρειάζεται ένα μεγάλο κτήμα για εγκατάσταση, οι ανεμοφράκτες είναι κατασκευασμένοι για αστική τοποθέτηση και επομένως είναι κατάλληλες για χρήση από κατοίκους και εταιρείες.

 

Συνοπτικά η προσφορά των ανεμοφρακτών

Πρόκειται για γραμμή ανεμογεννητριών με ψηλό κατακόρυφο άξονα που χρησιμοποιεί την ενέργεια του ανέμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτοί οι στρόβιλοι είναι εγκατεστημένοι γραμμικά σε έναν «φράκτη», καθώς αυτή η θέση τους επιτρέπει να συλλαμβάνουν τα ρεύματα ανέμου που παράγονται από κτίρια και άλλες κατασκευές εντός των πόλεων και των αστικών κέντρων.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν φυσάει ο άνεμος μπορεί να συλληφθεί από αυτούς τους ανεμοφράκτες και κατά συνέπεια να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή σημαντικής ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Airiva Wind Tourbines: Μια ιδέα που θα αλλάξει τα πάντα

Οι ανεμογεννήτριες Airiva φαίνονται συμβατικές σε λειτουργικότητα, αλλά έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν υπέροχες για τα σπίτια.

Αυτές οι εντυπωσιακές ανεμογεννήτριες παρουσιάζουν ιδέες σχεδίασης αιχμής και αναπτύχθηκαν από τον ταλαντούχο καλλιτέχνη Joe Doucet.

Οι ανεμογεννήτριες Airiva είναι εκπληκτικές με την γοητεία τους που μοιάζει με γλυπτό.

Αποτελούμενοι από μια σειρά λεπτών κάθετων πτερυγίων στην ενδιαφέρουσα κυλινδρική δομή, οι σχεδιασμένες τουρμπίνες δημιουργούν χαριτωμένη, παλλόμενη κίνηση σαν δίνη για να συλλάβουν τη δύναμη του ανέμου.

Επειδή οι λεπίδες μπορούν να κατασκευαστούν από ελαφριά αλλά ισχυρά υλικά, είναι ανθεκτικές και γρήγορα περιστρεφόμενες που έχουν αναπτυχθεί για να παράγουν λιγότερο θόρυβο ή ηχορύπανση ενώ παράγουν περισσότερη ισχύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιδέες του Doucet για την τροποποίηση των ανεμογεννητριών φαίνονται πολύ πιο αποτελεσματικές και οργανικές.

Οι τουρμπίνες είναι λεπτές και με λίγο επίσημο σχεδιασμό που ταιριάζει στο σύγχρονο κτίριο και δεν είναι απλώς γεννήτριες ενέργειας αλλά είναι παροχές αισθητικής. Προερχόμενοι από ένα σύστημα σχεδίων και δομών που δεν είναι μόνο ρυθμιζόμενες αλλά και ευέλικτες, οι ανεμογεννήτριες Airiva μπορούν να προσαρμοστούν στο σχεδιασμό.

 

Λειτουργία ανεμοφράκτη

Το Airiva Wind Fence είναι μια ειδική τεχνολογία που εγκαθίσταται για να βοηθήσει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας την ισχύ από ανέμους σε εμπορική κλίμακα.

Περίπου, στο κέντρο αυτού του σχεδιασμού βρίσκονται αιολικές ηλεκτρικές γεννήτριες που είναι στερεωμένες κάθετα και εξασφαλίζουν τα χαρακτηριστικά της κινητικής γλυπτικής.

Αυτές οι τουρμπίνες είναι ουσιαστικά τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν δομές που μοιάζουν με φράχτη, ώστε να μπορούν να παίρνουν ενέργεια από τον άνεμο από διάφορες κατευθύνσεις.

Κάθε τουρμπίνα αποτελείται από μια σωληνοειδής, λεπτού σχήματος δομή που στηρίζεται σε ένα θεμέλιο, με πολλαπλά, λεπτά πτερύγια τοποθετημένα κάθετα.

Καθώς ο άνεμος φυσά μέσα ή πέρα ​​από τον φράχτη, οι ακτίνες των λεπίδων περιστρέφονται, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια αξιοποιώντας την κινητική ενέργεια από τον άνεμο χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη γεννήτρια.

 

Τα υπέρ των στροβίλων Airiva

Υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα των στροβίλων Airiva έναντι των ανεμογεννητριών οριζόντιου άξονα. Το κύριο από αυτά είναι ότι έχει τον κάθετο άξονα περιστροφής.

Ακόμη είναι μη κατευθυντικά, ενώ τα πτερύγια του ρότορα πρέπει να στρίβουν προς την κατεύθυνση της ροής του ανέμου και επομένως απαιτούνται πολύπλοκοι μηχανισμοί εκτροπής.

Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για λειτουργία σε αστικά και οικιστικά περιβάλλοντα όπου οι αναταράξεις μπορεί να είναι περισσότερες και η κατεύθυνση του ανέμου μπορεί να είναι αβέβαιη.

Η ικανότητά του να λειτουργεί με ανέμους χαμηλής ταχύτητας που το κάνει διαφορετικό από τις τουρμπίνες που έχουμε δει σε άλλες περιπτώσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης