Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Simson: Ανεπηρέαστο το ρώσικο LNG παρά τις νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις

Simson: Ανεπηρέαστο το ρώσικο LNG παρά τις νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις

Η προτεινόμενη απαγόρευση της ΕΕ για τις ρωσικές μεταφορτώσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν δημιουργεί προβλήματα για την Ασία, σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο Ενέργειας

Οι προτεινόμενες νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις που στοχεύουν τις μεταφορτώσεις ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) είναι απίθανο να επηρεάσουν τους Ασιάτες αγοραστές, όπως υποστήριξε μέσω δηλώσεών της σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα 3/6/2024 στο Τόκιο η Kadri Simson (Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Ως μέρος του 14ου πακέτου κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε την απαγόρευση των υπηρεσιών επαναφόρτωσης από εγκαταστάσεις της ΕΕ για μεταφόρτωση ρωσικού LNG σε τρίτες χώρες.

Αυτό δεν επηρεάζει τις εισαγωγές στην ΕΕ.

 LNG_ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ_1.jpg

«Μπλόκο» και σε νέες επενδύσεις

Η ΕΕ θα απαγορεύσει επίσης τις νέες επενδύσεις και τις παροχές αγαθών, τεχνολογίας και υπηρεσιών από φορείς εκμετάλλευσης της ΕΕ για την ολοκλήρωση έργων LNG υπό κατασκευή, όπως το Arctic LNG και το Murmansk LNG.

«Αυτό δεν θα επιβάλει προβλήματα στους Ασιάτες καταναλωτές.

Η αγορά LNG είναι τώρα μια αγορά ρευστότητας και είναι δυνατό να αντικατασταθούν οι όγκοι ακόμη και αν η Ρωσία δεν βρει εναλλακτικά μέσα μεταφοράς», δήλωσε η Simson.

 

Καθησυχαστική η Simson για την ΕΕ

Χώρες όπως το Βέλγιο, η Γερμανία και η Γαλλία ζήτησαν από την Επιτροπή αξιολογήσεις σχετικά με το εάν η απαγόρευση μπορεί να πλήξει τη ρωσική οικονομία περισσότερο από αυτή της ΕΕ, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Η Simson είπε ότι «η επιτροπή παρείχε στα κράτη μέλη της όλα τα απαραίτητα δεδομένα» και ότι η πρόταση δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις παγκόσμιες αγορές.

«Σημαίνει μόνο ότι η Ρωσία πρέπει να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά πλοία για να εξυπηρετήσει τους πελάτες τρίτων χωρών της που θα είναι πιο ακριβά για τη Ρωσία, αλλά διαφορετικά δεν αποσύρει όγκους από τις παγκόσμιες αγορές», πρόσθεσε.

Διπλωμάτες δήλωσαν ότι αγωνίζονται για να ολοκληρώσουν το 14ο πακέτο κυρώσεων προτού η Ουγγαρία αναλάβει την προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος διατηρεί δεσμούς με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να εμποδίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία και τους περιορισμούς στη Μόσχα.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ουγγαρία σκέφτεται πολύ εποικοδομητικά, ειδικά επειδή η Ουγγαρία είναι μια μεσόγεια χώρα και η δική της οικονομία δεν θα επηρεαστεί με κανέναν τρόπο από τις αποφάσεις μεταφόρτωσης», είπε η Εσθονή Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης