Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 26 φορτία αυξήθηκαν οι εξαγωγές LΝG των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα

Στα 26 φορτία αυξήθηκαν οι εξαγωγές LΝG των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα
Η Freeport LNG, η διαχειρίστρια εταιρεία της μονάδας υγροποίησης 15 εκατ. τόνων ετησίως στο Τέξας, δήλωσε στο LNG Prime στις 16 Μαΐου ότι επανήλθε σε λειτουργία και στις τρεις μονάδες υγροποίησης
Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 29 Μαΐου σε σύγκριση με την προηγούμενή της, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Η υπηρεσία ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της ότι 26 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μεταξύ 23 και 29 Μαΐου.

Πρόκειται για τρία φορτία περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρέχονται από το Bloomberg Finance, η EIA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG είναι στα 98 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Αναλυτικά οι παραδόσεις

Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2 Bcf/d από την προηγούμενη εβδομάδα σε 13 Bcf/d, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Commodity Insights.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα παρέμειναν αμετάβλητες στα 7,5 Bcf/d, ενώ οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στο Νότιο Τέξας αυξήθηκαν κατά 5,1% (0,2 Bcf/d) στα 4,2 Bcf/d.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εκτός της Ακτής του Κόλπου ήταν κατά μέσο όρο 1,3 Bcf/d αυτή την εβδομάδα.

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε οκτώ φορτία και η εγκατάσταση Corpus Christi της εταιρείας έστειλε τέσσερα κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης εβδομάδας.

Ο τερματικός σταθμός Freeport LNG απέστειλε έξι φορτία, ενώ η εγκατάσταση Calcasieu Pass της Venture Global LNG και ο τερματικός σταθμός Cameron LNG της Sempra Infrastructure απέστειλαν από τρία φορτία κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Επίσης, η εγκατάσταση του Cove Point έστειλε δύο φορτία και δεν υπήρξαν αποστολές από την εγκατάσταση του Elba Island κατά την υπό εξέταση εβδομάδα.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, το Freeport LNG έστειλε ένα φορτίο περισσότερο.

Η Freeport LNG, η διαχειρίστρια εταιρεία της μονάδας υγροποίησης 15 εκατ. τόνων ετησίως στο Τέξας, δήλωσε στο LNG Prime στις 16 Μαΐου ότι επανήλθε σε λειτουργία και στις τρεις μονάδες υγροποίησης.

Ο διαχειριστής του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου δήλωσε στις 20 Μαρτίου ότι λειτουργούσε μόνο η τρίτη αμαξοστοιχία υγροποίησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης