Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Orsted και JP Morgan έκλεισαν χρηματοδότηση 680 εκατ. δολ. για έργα ΑΠΕ στις ΗΠΑ

Orsted και JP Morgan έκλεισαν χρηματοδότηση 680 εκατ. δολ. για έργα ΑΠΕ στις ΗΠΑ

Θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία το 2024 - Πίστη για προώθηση της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών (energy-storage)

Η Orsted (δανέζικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας) έκλεισε στις ΗΠΑ μια χρηματοδότηση 680 εκατομμυρίων δολαρίων με φορολογικό μετοχικό κεφάλαιο με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan για ένα ηλιακό έργο, παράλληλα με ένα έργο ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης.

Σύμφωνα με το energy-storage.news, το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από τα ακόλουθα 2 έργα:

το Eleven Mile Solar Center (περιλαμβάνει μια ηλιακή εγκατάσταση 300 MW και ένα έργο αποθήκευσης 300 MW/1.200 MWh με διάρκεια 4 ωρών στην κομητεία Pinal της Αριζόνα) και το ηλιακό έργο Sparta (ηλιακό αγρόκτημα 250 MW στο Mineral του Τέξας)

Η Orsted αναμένει ότι αμφότερα τα έργα θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία το 2024 και μέχρι το τέλος του έτους στοχεύει να έχει 2GW ηλιακής ισχύος σε λειτουργία στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία θα κατασκευάσει επίσης το έργο της Σπάρτης παράλληλα με το Ενεργειακό Κέντρο Helena, ένα έργο ηλιακής και αιολικής ισχύος 518 MW που είναι το πρώτο έργο συστεγαζόμενο… αιολικής και ηλιακής ενέργειας που της Orsted.

Το έργο Eleven Mile θα επωφεληθεί από ορισμένες υποστηρικτικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχονται από το νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) στις ΗΠΑ, με το ηλιακό συστατικό του να δημιουργεί πιστώσεις φόρου παραγωγής (PTC) τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ το στοιχείο αποθήκευσης θα λάβει εφάπαξ πίστωση φόρου επένδυσης (ITC).

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης ότι η συμφωνία περιλαμβάνει τη δυνατότητα μεταφοράς πιστώσεων φόρου, έναν άλλο νέο μηχανισμό του IRA για να διευκολύνει το εμπόριο των ITC μεταξύ εταιρειών.

Η χρηματοοικονομική εταιρεία Evergrow ολοκλήρωσε την πρώτη τέτοια συναλλαγή μεταφοράς τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και ο Carl Fleming της δικηγορικής εταιρείας McDermott Will & Emery είπε στην PV Tech Premium ότι τέτοιοι μηχανισμοί θα οδηγήσουν σε ένα νέο «κύμα» συμφωνιών στον ηλιακό χώρο των ΗΠΑ.

«Με αυτή τη νέα αγορά που ξεκλειδώθηκε από τον IRA, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε τη φορολογική μας συνεργασία με την JP Morgan και φέρνουμε νέες οντότητες που θέλουν να προωθήσουν τη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των ΗΠΑ, να στηρίξουν την ανάπτυξη θέσεων εργασίας και να προωθήσουν την τοπική οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο James Giamarino (επικεφαλής εμπορικός Διευθυντής για την Αμερική στην Orsted).

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Orsted ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει συμφωνία αγοράς ενέργειας (PPA) με τον κολοσσό των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και Δεδομένων, Meta, για την πώληση της «πλειονότητας» της ενέργειας που παράγεται από το έργο Eleven Mile.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης