Συνεργασία OWC - HEREMA σε αιολικά Πάρκα στην Ελλάδα (renews)

Συνεργασία OWC - HEREMA σε αιολικά Πάρκα στην Ελλάδα (renews)

Συμφωνία βάσει του σχετικού Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης

Η HEREMA (Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων) ανέθεσε στην OWC (συμβουλευτική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) να παρέχει συστάσεις στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής για εκστρατείες έρευνας αιολικών πόρων.

Συγκεκριμένα, η OWC θα υποστηρίξει την HEREMA στην εκπλήρωση των μεσοπρόθεσμων σχεδίων της Ελλάδας σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.

Η OWC είναι η αποκλειστική εταιρεία συμβούλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του εισηγμένου στο Όσλο ABL Group.

 

Δηλώσεις:

Ο Βασίλης Γιώτας (Διευθυντής χώρας της OWC για την Ελλάδα) δήλωσε:

«Οι σε βάθος αναλύσεις αιολικών πόρων είναι κρίσιμα στοιχεία κατά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων, ειδικά όταν αυτά λαμβάνουν χώρα σε ένα τόσο περίπλοκο, πράσινο έδαφος όπως αυτό της Ελλάδας.

Η προηγμένη κατανόησή τους έχει άμεσο αντίκτυπο στη μακροπρόθεσμη οικονομική σκοπιμότητα ενός έργου.

Ανυπομονούμε να στηρίξουμε την υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας της Ελλάδας για να αναδείξει τις αξιοσημείωτες δυνατότητές της μέσω της συνεργασίας μας με την HEREMA».

 

Ο Αριστοφάνης Στεφάτος (Διευθύνων Σύμβουλος της HEREMA) πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της φάσης προετοιμασίας, που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την υλοποίηση του ισχυρού και φιλόδοξου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης της Ελλάδας με τον επιταχυνόμενο ρυθμό που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων μας για το 2030.

Ενώ αναμένουμε τις τελικές εγκρίσεις του Εθνικού Προγράμματος, μαζί με το OWC έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τις πιθανές επιλέξιμες Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης για Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να παραδώσουμε τις συμβουλές του το συντομότερο δυνατό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης