Τελευταία Νέα

Τέλειωσε η επέκταση του μεγαλύτερου BESS της Ελβετίας

Τέλειωσε η επέκταση του μεγαλύτερου BESS της Ελβετίας

Utility EWS AG και MW Storage αύξησαν την ισχύ από 20 MW σε 28 MW

Η Utility EWS AG και η MW Storage (εταιρεία ανάπτυξης έργων BESS που δραστηριοποιείται στη γερμανική αγορά) εταιρεία ανάπτυξης ολοκλήρωσαν την επέκταση ενός έργου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) στην Ελβετία από 20 MW σε 28 MW, καθιστώντας το ως το μεγαλύτερο της χώρας.

Οι εταιρείες εγκαινίασαν το πρόσφατα επεκτεινόμενο έργο σε τελετή που διεξήχθη στις 24 Μαΐου.

Το έργο προσθέτει 8MW σε 20MW/18MWh BESS που η MW Storage τέθηκε αρχικά σε λειτουργία το 2020.

Η ανακοίνωση δεν αποκάλυψε την ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας MWh του διευρυμένου έργου.

Πριν από την επέκταση ήταν το μεγαλύτερο BESS στη χώρα σε μεγαβάτ μαζί με ένα σύστημα 20MW/20MWh που ανήκε στην ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής ενέργειας (IPP) Axpo.

Το έργο BESS της EWS έχει αναπτυχθεί κυρίως για να βοηθήσει τον διαχειριστή συστήματος μεταφοράς (TSO) Swissgrid να διατηρήσει το δίκτυο σταθερό, μέσω της παροχής υπηρεσιών απόκρισης συχνότητας για τη διατήρηση μιας συχνότητας 50 Hz.

«Χρηματοδοτείται στην ελβετική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τόσο από την CKW (μέρος της Axpo), όσο και από την εταιρεία κοινής ωφελείας Alpiq. Το BESS είναι μέρος ενός δικτύου σταθμών παραγωγής ενέργειας, καταναλωτών και μπαταριών», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η μεγάλης κλίμακας αγορά BESS στην Ελβετία ήταν σχετικά «ήσυχη» με τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο της χώρας να είναι ακόμα σχετικά μικρή.

Η Axpo έθεσε σε λειτουργία το BESS της τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ η Thurplus (εταιρεία κοινής ωφέλειας) ανέθεσε ένα σύστημα 3 MW τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Ωστόσο, η Ελβετία ήταν η τοποθεσία για ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποθήκευσης ενέργειας που τέθηκαν σε λειτουργία τα τελευταία χρόνια, μια μονάδα αποθήκευσης υδροηλεκτρικής ενέργειας με αντλία 20 GWh (PHES) που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2022 στο καντόνι του Βαλαί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι με ένα έργο 100MW/200MWh της MW Storage το οποίο η εταιρεία θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερο της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης