Στην κατοχή της Brookfield η γαλλική Neoen με 6,1 δισ. ευρώ

Στην κατοχή της Brookfield η γαλλική Neoen με 6,1 δισ. ευρώ
Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές-ιδιωτικοποιήσεις στην Ευρώπη φέτος
Σε προωθημένες συνομιλίες για την εξαγορά του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου της Neoen, βρίσκεται η Brookfield, σε μια συμφωνία που υπολογίζεται σε περίπου 6,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η καναδική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων επιδιώκει την απόκτηση του 53,3% της γαλλικής Neoen που δραστηριοποιείται σε έργα ΑΠΕ προς 39,85 ευρώ ανά μετοχή.

Η πιθανή προσφορά αντιπροσωπεύει premium 26,9% σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος της Neoen στο Παρίσι.

Όταν ολοκληρώσει την αγορά του μεριδίου, η Brookfield σκοπεύει να υποβάλει προσφορά για το υπόλοιπο της εταιρείας στην ίδια τιμή και να την αποκτήσει εξ ολοκλήρου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Neoen χαιρετίζει ομόφωνα την προτεινόμενη προσφορά, ενώ η μετοχή της Neoen έχει σημειώσει άνοδο κατά περίπου 10,5% τον τελευταίο χρόνο, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ανέρχεται περίπου σε 4,8 δισ. ευρώ.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές-ιδιωτικοποιήσεις στην Ευρώπη φέτος και θα ερχόταν σε μια εποχή που οι εισηγμένες εταιρείες καθαρής ενέργειας έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον για εξαγορές μετά την πτώση των τιμών των μετοχών τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης