Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Saudi Aramco στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές χωρίς μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Η Saudi Aramco στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές χωρίς μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Η Aramco ισχυρίζεται ότι οι τεχνολογικές ανακαλύψεις της έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από κάθε βαρέλι πετρελαίου που παράγει κατά 15% έως το 2035
Με την παγκόσμια πράσινη μετάβαση να επιταχύνεται, εκατοντάδες εταιρείες έχουν καταρτίσει σχέδια για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με τις πιο φιλόδοξες να δεσμεύονται να επιτύχουν μηδενικές εκπομπές.

Με βάση το Oil Price, σύμφωνα με αυτό το δεδομένο, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες βρίσκονται σε ένα δίλημμα, καθώς πιέζονται να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, τη στιγμή που η ζήτηση για τα ενεργειακά αγαθά που παράγουν παραμένει υψηλή.

Δεν αποτελεί έκπληξη από αυτή την άποψη το γεγονός ότι πολλές από αυτές επινοούν καινοτόμους τρόπους για να καθαρίσουν την κατάσταση χωρίς να εγκαταλείψουν ταυτόχρονα τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες.

Δεκάδες νέες γεωτρήσεις

Η Saudi Aramco δεν διαφέρει καθόλου. Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο παρουσίασε σχέδια για την επίτευξη του καθαρού μηδενισμού έως το 2050 χωρίς να θυσιάσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας διήμερης επίσκεψης του Fortune στις αρχές Μαΐου, η μεγαλύτερη εταιρεία ορυκτών καυσίμων στον κόσμο άνοιξε την αυλαία δεκάδων ερευνητικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στα κεντρικά της γραφεία στο Νταχράν, στην ανατολική Σαουδική Αραβία, τα οποία η εταιρεία πιστεύει ότι θα τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, ακόμη και αν αντλεί περίπου 9 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Η Aramco ισχυρίζεται ότι οι τεχνολογικές ανακαλύψεις της έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από κάθε βαρέλι πετρελαίου που παράγει κατά 15% έως το 2035, που ισοδυναμεί με 51,1 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης