Τελευταία Νέα

Η Ολλανδία επενδύει 210 εκατ. ευρώ σε αιολικά πάρκα της Β. Θάλασσας

Η Ολλανδία επενδύει 210 εκατ. ευρώ σε αιολικά πάρκα της Β. Θάλασσας

Ο Υπουργός Κλίματος και Ενέργειας της χώρας μαζί με την επαρχία του Zeeland και διάφορους Δήμους της υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία (Renews)

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει διαθέσει 210 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει την ποιότητα ζωής σε περιοχές όπου η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από τα αιολικά πάρκα της Βόρειας Θάλασσας.

 

Οι επενδύσεις θα γίνουν στη Βόρεια Ολλανδία (Eemshaven), το Zeeland (Borsele), το Ρότερνταμ (Maasvlakte), τη ζώνη της διώρυγας της Βόρειας Θάλασσας και τις περιοχές Moerdijk και Geertruidenberg, σύμφωνα με το Renews.biz.

Ως σήμα εκκίνησης για αυτές τις επενδύσεις στην περιοχή, ο Rob Jetten (Υπουργός Κλίματος και Ενέργειας και αναπληρωτής Πρωθυπουργός) υπέγραψε την πρώτη διοικητική συμφωνία στο Zeeland.

«Κάνουμε σημαντικά βήματα στην Ολλανδία με την ενεργειακή μετάβαση.

Αυτό είναι μια σημαντική δουλειά και απαιτεί μια αποτελεσματική ανακαίνιση του ενεργειακού μας συστήματος.

Η σύνδεση υπεράκτιων αιολικών πάρκων μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε μια περιοχή. Πρέπει να κατανείμουμε αυτά τα οφέλη και τα βάρη δίκαια, γι' αυτό είναι σημαντικό να επενδύσουμε στην ποιότητα ζωής σε αυτές τις περιοχές», δήλωσε ο Jetten  .

Οι περιοχές θα συνεργαστούν με το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Κλίματος για ένα «περιφερειακό σχέδιο για επενδύσεις περιοχής σε υπεράκτια δίκτυα».

Αυτές οι προτάσεις θα αναφέρουν ποια έργα θα εκτελεστούν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τα σχέδια έργων εντάσσονται σε ένα από τα ακόλουθα θέματα: διατήρηση και ενίσχυση της φύσης, βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης.

Η κυβέρνηση είπε ότι οι κάτοικοι θα συμμετάσχουν ενεργά στην προετοιμασία και την υλοποίηση των διαφόρων έργων.

Το 2022, η Χάγη διέθεσε 500 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο για το Κλίμα για αυτές τις επενδύσεις. Τα πρώτα 210 εκατ. ευρώ δαπανώνται τώρα και ένα νέο υπουργικό συμβούλιο θα επεξεργαστεί τη διανομή των υπόλοιπων χρημάτων για τον δεύτερο γύρο αυτό το φθινόπωρο.

Η κεντρική κυβέρνηση διαθέτει 50 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο περιβάλλον διαβίωσης στο Zeeland.

Η πτώση του υπεράκτιου ανέμου έχει αντίκτυπο στα Zuid-Beveland, Noord-Beveland και Walcheren, για παράδειγμα μέσω της κατασκευής νέων υποδομών και σταθμών υψηλής τάσης.

 

Υπογραφή συμφωνίας

Στις 27/5, ο Υπουργός Jetten μαζί με την επαρχία του Zeeland και διάφορους Δήμους της, υπέγραψαν διοικητική συμφωνία που σηματοδοτεί την έναρξη αυτών των επενδύσεων.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για προγράμματα όπως η ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Borsele και οι επενδύσεις στο Veerse Meer.

Οι διοικητικές συμφωνίες με τις άλλες περιφέρειες θα υπογραφούν το αργότερο στις 30 Ιουνίου, ανέφερε η κυβέρνηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης