Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έγκριση της Ιταλίας στο έργο της Terna για τη διασύνδεση με την Τυνησία - Διεκδικεί η κοινοπραξία Μυτιληναίου - GE Vernova

Έγκριση της Ιταλίας στο έργο της Terna για τη διασύνδεση με την Τυνησία - Διεκδικεί η κοινοπραξία Μυτιληναίου - GE Vernova

Το έργο ύψους 850 εκατ. ευρώ θα εκτελεστεί μαζί με την STEG (τυνησιακό ομόλογο της εταιρείας)

Σχετικά Άρθρα
Το ιταλικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργειακής Ασφάλειας (MASE) έδωσε το «πράσινο φως» στην κατασκευή του έργου ELMED που θα δημιουργήσει μια διασύνδεση 600 MW μεταξύ Ιταλίας και Τυνησίας.

Σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, το έργο ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει στην Ιταλία να ενισχύσει τον ρόλο της ως κόμβου ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο και να γίνει διεθνής βασικός παράγοντας.

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία του Μυτιληναίου με την με την GE Vernova έχει προκριθεί στην τελική φάση.

Το έργο ELMED θα εκτελεστεί από τον Ιταλό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας Terna και τον τυνησιακό ομόλογό της STEG.

Η προτεινόμενη διασύνδεση θα αποτελείται από περίπου 224 km (139,2 μίλια) καλωδίων ηλεκτρικής ενέργειας που θα διατρέχουν μεταξύ των υποσταθμών μετατροπέων στην Partanna, πέρα από το Στενό της Σικελίας, και το Mlaabi στην τυνησιακή χερσόνησο του Cape Bon σε βάθος έως και 800 m. Περίπου 200 km της διαδρομής της σύνδεσης συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC) είναι υποθαλάσσια.

Η ELMED θα διευκολύνει την ενοποίηση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, θα ενισχύσει την ασφάλεια των ενεργειακών προμηθειών και θα ενισχύσει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόσο στην Ιταλία όσο και στη Βόρεια Αφρική.

Περίπου 307 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά κεφάλαια που απαιτούνται για το έργο θα προέλθουν ως επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης