Στόχος να τριπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για να ξεπεράσει τις 100 τεραβατώρες παγκοσμίως έως το 2030
Η Isabelle Patrier μίλησε ενόψει των εγκαινίων της TotalEnergies την Παρασκευή ενός αιολικού πάρκου 63 μεγαβάτ στη βορειοανατολική Γαλλία.
Η Γαλλία ελπίζει να έχει 45 γιγαβάτ (GW) υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε λειτουργία μέχρι το 2050 για να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα.
Μέχρι στιγμής δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 0,97 GW είναι πλήρως λειτουργικά, με την υποβολή προσφορών να διαρκεί από 2,5 έως 3 χρόνια κατά μέσο όρο.
«Υπάρχουν χώρες στις οποίες προχωράτε πολύ πιο γρήγορα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές από ό,τι στη Γαλλία, είτε πρόκειται για υπεράκτια αιολική ενέργεια, είτε για αιολικά στην ξηρά είτε για ηλιακή ενέργεια», είπε η Patrier.
"Ο νόμος για τον ενεργειακό προγραμματισμό της Γαλλίας 2019-2023 απαιτούσε 3,7 γιγαβάτ αιολικών διαγωνισμών. Αυτό δεν επιτεύχθηκε. Επομένως, υπάρχει μια πρόκληση όσον αφορά την ταχύτητα ανάπτυξης — και για εμάς, οι στόχοι μας πρέπει να επιτευχθούν", πρόσθεσε.
«Στη Γερμανία, στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, μπορείτε να ανακτήσετε τα ηλεκτρόνια που παράγετε και να τα πουλήσετε απευθείας στους πελάτες σας με συμβόλαια για να τους βοηθήσετε να απελευθερωθούν από τον άνθρακα, δεν τα πουλάτε στο γερμανικό κράτος… Αυτή είναι η βασική πτυχή του ανέμου κατά τόπους είμαστε παρόντες όπως η Σκωτία, η Βρετανία, η υπεράκτια Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ όπου έχουμε κερδίσει μεγάλα συμβόλαια και στην Ασία».
"Η Γαλλία παραμένει Γαλλία για την TotalEnergies, με την έννοια όπου είναι μια χώρα-κλειδί για εμάς... αλλά θα επενδύσουμε στην υπεράκτια αιολική ενέργεια σε μέρη όπου... έχουμε τη δύναμη να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια γρήγορα για να προμηθεύουμε τους πελάτες μας."
Η TotalEnergies είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας, με 2 GW εγκατεστημένης ισχύος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εκεί από τα 23 GW παγκοσμίως.
Η εταιρεία στοχεύει να τριπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για να ξεπεράσει τις 100 τεραβατώρες παγκοσμίως έως το 2030.
www.worldenergynews.gr