Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ισπανία: Πτώση 46,2% των εισαγωγών LNG τον Απρίλιο

Ισπανία: Πτώση 46,2% των εισαγωγών LNG τον Απρίλιο
Η συνολική ζήτηση φυσικού αερίου τον Απρίλιο από τη χώρα μειώθηκε κατά 4,9% σε ετήσια βάση σε περίπου 22,5 TWh
Οι ισπανικές εισαγωγές και επαναφορτώσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μειώθηκαν τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, με τη Ρωσία και την Αλγερία να αποτελούν τους μεγαλύτερους προμηθευτές του καυσίμου για την Ισπανία τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Enagas.

Σύμφωνα με το LNG Prime, oι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 46,2% σε ετήσια βάση σε περίπου 16,1 TWh τον Απρίλιο και αντιπροσώπευαν το 60,2% των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου.

Τον Μάρτιο, οι εισαγωγές LNG έφθασαν περίπου τις 18,1 TWh, ενώ τον τις 18,4 TWh και τον Ιανουάριο τις 20 TWh.

Συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών μέσω αγωγών από την Αλγερία (8,41 TWh), τη Γαλλία και την Πορτογαλία, οι εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ισπανία ανήλθαν σε περίπου 26,8 TWh τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας πτώση από τις περίπου 38,4 TWh τον περασμένο Απρίλιο, ανέφερε η Enagas στη μηνιαία έκθεσή της.

Επιπλέον, η συνολική ζήτηση φυσικού αερίου τον Απρίλιο από τη χώρα μειώθηκε κατά 4,9% σε ετήσια βάση σε περίπου 22,5 TWh.

87% πληρότητα των αποθηκών

Η ζήτηση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 25,6% σε ετήσια βάση σε περίπου 4,44 TWh τον περασμένο μήνα, ενώ η συμβατική ζήτηση αυξήθηκε κατά 2% σε 18,1 TWh, δήλωσε ο διαχειριστής του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης ήταν κατά 87% πλήρεις τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 87% τον ίδιο μήνα πέρυσι και 81% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Enagas.

Η Enagas διαχειρίζεται ένα μεγάλο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και διαθέτει τέσσερις εγκαταστάσεις εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βαρκελώνη, την Ουέλβα, την Καρθαγένη και τη Χιχόν.

Επίσης, κατέχει το 50% της μονάδας επαναεριοποίησης BBG στο Μπιλμπάο και το 72,5% της μονάδας Sagunto, ενώ η Reganosa διαχειρίζεται τη μονάδα Mugardos.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ο ισπανικός όμιλος ενέργειας Endesa παρέδωσε το πρώτο εμπορικό φορτίο στον τερματικό σταθμό LNG El Musel στη Χιχόν, και τον περασμένο μήνα, η Endesa ολοκλήρωσε την πρώτη λειτουργία επαναφόρτωσης στην εγκατάσταση.

Ρωσία και Αλγερία οι μεγαλύτεροι προμηθευτές

Οι επτά λειτουργικοί ισπανικοί τερματικοί σταθμοί επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, εκφόρτωσαν 17 φορτία τον περασμένο μήνα, μειωμένα κατά 15 φορτία σε σύγκριση με τον Απρίλιο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ισπανία τον Απρίλιο με περίπου 5,34 TWh, από 6,51 TWh πέρυσι, και η χώρα ακολουθήθηκε από την Αλγερία με 3,93 TWh, σε σύγκριση με 2,43 TWh πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης