Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Kinder Morgan βλέπει εκτίναξη της ζήτησης φυσικού αερίου τα επόμενα έξι χρόνια

Η Kinder Morgan βλέπει εκτίναξη της ζήτησης φυσικού αερίου τα επόμενα έξι χρόνια
Τα έσοδα από τον αγωγό φυσικού αερίου της Kinder Morgan έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου
Η Kinder Morgan αναμένει ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί αισθητά τα επόμενα έξι χρόνια, δήλωσε η εταιρεία κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Σύμφωνα με το Oil Price, σε αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 10% στα κέρδη ανά μετοχή, αν και αυτά ήταν λίγο χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, και ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών από 679 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε 746 εκατ. δολάρια φέτος.

Τα έσοδα από τον αγωγό φυσικού αερίου της Kinder Morgan έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, ανέφερε η εταιρεία στην έκθεσή της, μαζί με τα προϊόντα πετρελαίου.

Οι δηλώσεις

«Παρά το σημερινό περιβάλλον χαμηλών τιμών φυσικού αερίου, το μέλλον φαίνεται πολύ ευοίωνο για τον εν λόγω τομέα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Kim Dang.

«Αναμένουμε ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί σημαντικά από σήμερα έως το 2030, με αιχμή τον υπερδιπλασιασμό της ζήτησης για εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και αύξηση των εξαγωγών προς το Μεξικό κατά περισσότερο από 50%», συμπλήρωσε.

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Dang συνέχισε να προβλέπει αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου από τη βιομηχανία ηλεκτροπαραγωγής ως απάντηση στην αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από τον τομέα της πληροφορικής, καθώς αυξάνεται η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Παράλληλα, ο Dang τόνισε σε σχέση με την απόφαση του Biden για παύση των νέων αδειοδοτήσεων για έργα φυσικού αερίου ότι δεν θα επηρεάσει τα σχέδια της Kinder Morgan για το LNG.

Το φυσικό αέριο, το οποίο σήμερα καλύπτει το 43,1% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας στις ΗΠΑ, θα συνεχίσει να καλύπτει μεγάλο μέρος της αμερικανικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι νέες εγκαταστάσεις αιολικής και ηλιακής ισχύος θα χρειάζονται εφεδρική παραγωγή ενέργειας, σύμφωνα με στελέχη της βιομηχανίας φυσικού αερίου.

Τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη αποδεικνύεται άλλος ένας σημαντικός παράγοντας ζήτησης για φυσικό αέριο, καθώς η αιολική και η ηλιακή ενέργεια δεν μπορούν να παρέχουν την απαραίτητη αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούν τα κέντρα δεδομένων με την αυξημένη χρήση του ΑΙ στις δραστηριότητές τους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης