Ενέργεια

Ρωσία: Βομβάρδισε ουκρανικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής 1,8 GW

Ρωσία: Βομβάρδισε ουκρανικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής 1,8 GW
Οι επιθέσεις ήταν της ίδιας κλίμακας όπως στις 22 Μαρτίου και στις 29 Μαρτίου
Η Ρωσία κατέστρεψε τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας Trypillia των 1,8 GW στην Ουκρανία, δήλωσε η εγχώρια εταιρεία κοινής ωφέλειας Centrenergo, κατά τη διάρκεια εκτεταμένων επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές της χώρας νωρίτερα σήμερα (11/4).

Σύμφωνα με το Montel, το εργοστάσιο, που βρίσκεται νότια του Κιέβου και παρέχει ενέργεια στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, χτυπήθηκε από πυραύλους, δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής κρατικής εταιρείας, Andrii Hota, σε τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία Dtek ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή της ότι οι επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν ως στόχο δύο από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Καταστροφή υποδομών

«Οι επιθέσεις ήταν της ίδιας κλίμακας όπως στις 22 Μαρτίου και στις 29 Μαρτίου, οπότε σιγά-σιγά μας καταστρέφουν τις ενεργειακές υποδομές», δήλωσε εκπρόσωπος της Dtek στο Montel.

«Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι τώρα», είπε, αν και η εταιρεία έχει δηλώσει ότι περίπου το 80% της διαθέσιμης παραγωγικής της ικανότητας έχει καταστραφεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Dtek, Dmytro Sakharuk, δήλωσε στο Montel τον περασμένο μήνα ότι το έλλειμμα στην εγχώρια παραγωγή θα απαιτούσε αυξημένες εισαγωγές ενέργειας και δελτίο παροχής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης