Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σ. Αραβία: Αύξηση στις τιμές αργού τον Μάιο για Μεσόγειο και Ασία   

Σ. Αραβία: Αύξηση στις τιμές αργού τον Μάιο για Μεσόγειο και Ασία    

Το Μεσογειακό OSP της Aramco για την κατηγορία ορίστηκε στο ICE Brent μείον 10 σεντς για τον Μάιο

 

Η Σαουδική Αραβία αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης (OSP) για το ναυαρχίδα του αργού πετρελαίου Arab Light για πελάτες στην Ασία και τη Μεσόγειο τον Μάιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Aramco την Παρασκευή.

Η Saudi Aramco έθεσε το OSP για Ασιάτες αγοραστές σε premium 2,00 $ σε σχέση με τον μέσο όρο του Ομάν/Ντουμπάι, αυξημένο κατά 30 σεντς από την τιμή του Απριλίου.

Η αύξηση της τιμής του Arab Light στην Ασία ήταν σε γενικές γραμμές σύμφωνη με τις προσδοκίες. Η τιμή παρατηρήθηκε να αυξάνεται κατά 20 έως 30 σεντς το βαρέλι από τον Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters σε πέντε πηγές διύλισης.

 Το Μεσογειακό OSP της Aramco για την κατηγορία ορίστηκε στο ICE Brent μείον 10 σεντς για τον Μάιο, περιορισμένο από την έκπτωση 20 λεπτών τον Απρίλιο.

Τα OSP Arab Light της εταιρείας για πελάτες της Βορειοδυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ θα παραμείνουν αμετάβλητα τον μήνα, σε ICE Brent συν 30 σεντς και ASCI συν 4,75 δολάρια αντίστοιχα.

Η Aramco αύξησε περισσότερο τις τιμές της τον Μάιο για βαρύτερες ποιότητες.

Στήριξη στις τιμές

Η περιορισμένη  προσφορά για μεσαίες και βαριές κατηγορίες λόγω της συντήρησης των κοιτασμάτων πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, οι περικοπές παραγωγής του OPEC+ και η αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης σε αρκετές χώρες παραγωγής της Μέσης Ανατολής αναμένεται να στηρίξουν τα OSP του Μαΐου για τα Arab Medium και Arab Heavy της Σαουδικής Αραβίας, ανέφεραν πηγές πριν από την δημοσίευση των τιμών.

Οι απώλειες των ασιατικών διυλιστηρίων από μαζούτ με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο έχουν επίσης μειωθεί, στηρίζοντας τις τιμές του αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας που αποδίδει μεγάλο μέρος του υπολείμματος.

Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco καθορίζει τις τιμές του αργού με βάση τις συστάσεις των πελατών και αφού υπολογίσει τη μεταβολή στην αξία του πετρελαίου του τον περασμένο μήνα, με βάση τις αποδόσεις και τις τιμές των προϊόντων.

Οι OSP του αργού της Σαουδικής Αραβίας έθεσαν την τάση για τις τιμές του Ιράν, του Κουβέιτ και του Ιράκ, επηρεάζοντας περίπου 9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού με προορισμό την Ασία.


πετρελαίο.png

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης