Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συμφωνία Nordex και UKA για αιολικά πάρκα στη Γερμανία

Συμφωνία Nordex και UKA για αιολικά πάρκα στη Γερμανία
Οι μονάδες θα εγκατασταθούν το 2025
Η Nordex εξασφάλισε μια παραγγελία για ανεμογεννήτριες ισχύος 253 MW από την εταιρεία UKA για μια σειρά έργων σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το Renews.biz η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια 39 μηχανών N149/5.X, N163/5.X και N163/6.X, ενώ η Nordex δεσμεύεται να αναλάβει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για 20 χρόνια.

Οι μονάδες θα εγκατασταθούν το 2025 στα ομόσπονδα κρατίδια Schleswig-Holstein, Κάτω Σαξονία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Έσση, Σαξονία-Άνχαλτ και Βρανδεμβούργο.

Συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών που έγιναν τώρα, η UKA έχει παραγγείλει συνολικά από την Nordex ανεμογεννήτριες ισχύος 450 MW μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι δηλώσεις

«Η ενεργειακή μετάβαση έχει αποκτήσει αισθητή δυναμική στη Γερμανία. Η UKA θα συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην φιλική προς το κλίμα, οικονομικά προσιτή και ανεξάρτητη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και στο μέλλον. Η Nordex είναι ένας ισχυρός εταίρος για εμάς από αυτή την άποψη» δήλωσε ο CEO της UKA, Gernot Gauglitz.

Μόλις στα μέσα του Μαρτίου του 2024 η UKA ανέφερε τη σημαντική επιτυχία της στον διαγωνισμό «Wind on Land» της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο.

Σχεδόν το 18% (321,1MW) των έργων που κατακυρώθηκαν ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου.

Από την πλευρά της η Nordex δήλωσε μέσω του αντιπροέδρου της, Karsten Bruggermann πως «για άλλη μια φορά, η UKA επέλεξε την τεχνολογία μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης