Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον S&P και 1,4% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον S&P και 1,4% για τον Nasdaq

529 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Μαρτίου που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή. Η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου και φόβοι ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να εμποδίσει περαιτέρω μείωση των επιτοκίων προστέθηκαν στο κακό κλίμα της ημέρας.


Ο Dow Jones έχασε 529 μονάδες, ή 1,35% στις 38.597 μονάδες.
Ο S&P 500 έχασε 1,23% στις 5.147 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,05% στις 741,34 μονάδες.
Ο Nasdaq έχασε 1,4% αστις 16.049 μονάδες.

Βασικές μετοχές, όπως η Nvidia και η Alphabet, επίσης έχασαν τα κέρδη τους.

Το αργό πετρέλαιο εκτινάχθηκε το μεσημέρι, που συνέπεσε με την ανατροπή των αποθεμάτων την Πέμπτη. Το αμερικικό WTI ξεπέρασε τα 86 δολάρια το βαρέλι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο, εγείροντας ανησυχίες για τις τιμές της ενέργειας που συμβάλλουν στην εκ νέου επιτάχυνση του πληθωρισμού.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari επίσης το απόγευμα της Πέμπτης αναρωτήθηκε εάν η κεντρική τράπεζα θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σταθερός. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε από τα χαμηλά της συνεδρίασης με βάση τα σχόλια Kashkari και τελικά κυμάνθηκε γύρω στο 4,33%. Η απόδοση του ομολόγου είχε αγγίξει για λίγο το 4,429% την Τετάρτη, ένα νέο υψηλό για το έτος.

«Οι επενδυτές αυτή τη στιγμή περιμένουν και αξιολογούν τη στάση τους», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research. «Η απόδοση των 10ετών είναι η βασική κινητήρια δύναμη λόγω της ανησυχίας της Fed που υπονοεί ότι δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια και επομένως επιβεβαιώνει το ρητό ότι η Fed θα είναι πιο αργή σε χαμηλότερα επιτόκια».

Η αγορά παραμένει ακριβή, δεδομένου ότι ο S&P 500 διαπραγματεύεται με premium 33% σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του, πρόσθεσε ο Stovall.
«Το βρίσκω λίγο ανησυχητικό», σημείωσε. «Νομίζω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου, πριν καταλήξουμε να αφομοιώσουμε μερικά από αυτά τα κέρδη».

Το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την Πέμπτη, ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραψαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να εντείνονται.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου του West Texas Intermediate κέρδισε 1,16 δολάρια ή 1,36%, στα 86,59 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Brent για παράδοση Ιουνίου αυξήθηκε 1,30 δολάρια ή 1,45%, στα 90,65 δολάρια το βαρέλι. Ήταν η υψηλότερη διευθέτηση και για τους δύο από τις 20 Οκτωβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης