Σκωτία: Τριετή επέκταση συνεργασίας της κοινοπραξίας για το υπεράκτιο Aberdeen 97 MW

Σκωτία: Τριετή επέκταση συνεργασίας της κοινοπραξίας για το υπεράκτιο Aberdeen 97 MW

Παρέχεται στις εμπλεκόμενες εταιρείες διευκόλυνση δοκιμών και επίδειξη παγκόσμιας κλάσης

Η Offshore Renewable Energy (ORE) Catapult και η Vattenfall υπέγραψαν τριετή παράταση της συνεργασίας τους για δοκιμές και επίδειξη στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Aberdeen 97 MW στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας.


Η συνεργασία στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ισχύος 96,8 MW ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019.
Έκτοτε έχουν δοκιμαστεί στην τοποθεσία τεχνολογίες οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις λειτουργίας και συντήρησης που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, όπως επισκευή πτερυγίων, ρομποτική, απομακρυσμένη παρακολούθηση καλωδίων και απομακρυσμένη και αυτόνομη επιθεώρηση.

Μέχρι το τέλος του 2026, περισσότερες εταιρείες που είναι έτοιμες να δοκιμάσουν τις τεχνολογίες τους στα υπεράκτια, θα υποστηρίζονται από το ORE Catapult και το Vattenfall στο αιολικό πάρκο με 11 τουρμπίνες, 2,5 χιλιόμετρα από την ακτή του Αμπερντίν.

 

Ευκαιρία για προώθηση τεχνολογιών

«Η επέκταση της συνεργασίας μας με τη Vattenfall δίνει στις καινοτόμες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να επιδείξουν την τεχνολογία τους σε πραγματικό περιβάλλον στο Aberdeen Offshore Wind Farm.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την τεχνολογική καινοτομία, αλλά υπάρχει ανάγκη να παρακολουθείται γρήγορα η εμπορευματοποίηση αυτών των τεχνολογιών και να ενισχυθούν οι ευκαιρίες της εφοδιαστικής αλυσίδας τα επόμενα χρόνια.

Η απομάκρυνση του κινδύνου από τις καινοτομίες τους σε ένα λειτουργικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη βορειοανατολική Σκωτία το οποίο φιλοξενεί ήδη τόσες πολλές καινοτόμες εταιρείες μηχανικής, θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδρομών προς την αγορά, στην αύξηση της εμπιστοσύνης για τους πιθανούς πελάτες και στην περαιτέρω υποστήριξη της ανάπτυξης υπεράκτιος άνεμος ως μέρος του αγώνα για το Net Zero», δήλωσε ο Hugh Riddell (περιφερειακός διευθυντής συνεργασίας στο ORE Catapult).


Η Lisa Christie (υπεύθυνη χώρας του Vattenfall στο Ηνωμένο Βασίλειο), πρόσθεσε:
«Ως κορυφαίος κατασκευαστής υπεράκτιων αιολικών, η συνεργασία μεταξύ της Vattenfall και του ORE Catapult στο Aberdeen Offshore Wind Farm είναι απολύτως ζωτικής σημασίας.

Υποστηρίζουμε τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την προώθηση μιας ανταγωνιστικής υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας, την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την παροχή οικονομικών οφελών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό που προσφέρουμε στις εταιρείες είναι μια διευκόλυνση δοκιμών και επίδειξης παγκόσμιας κλάσης. Οι τεχνολογίες πρέπει να πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις, παρέχοντας αυξημένη ασφάλεια στις υπεράκτιες αιολικές λειτουργίες, ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και μείωση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ORE Catapult σε συναρπαστικές καινοτομίες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υπεράκτια αιολική ενέργεια καθώς κινούμαστε προς το καθαρό μηδέν».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης