Διεθνή

Η BP ανακοίνωσε την άφιξη στο Shah Deniz 2 της βάσης της δεύτερης πλατφόρμας εξόρυξης

Η BP ανακοίνωσε την άφιξη στο Shah Deniz 2 της βάσης της δεύτερης πλατφόρμας εξόρυξης
Ο αντιπρόεδρος της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του Shah Deniz 2, Ewan Drummond, έκανε λόγο για «σημαντικό ορόσημο» για την ΒΡ.
Η BP ανακοίνωσε ότι έφθασε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα στο πεδίο φυσικού αερίου Shah Deniz 2 η βάση της δεύτερης πλατφόρμας εξόρυξης του υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα.
Η κατασκευάστρια εταιρεία Quarters and Utilities (QU) ολοκλήρωση τις εργασίες στη βάση στις 20 Φεβρουαρίου, επίσης μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.
Σύμφωνα με την BP, οι εργασίες μέχρι την οριστική τοποθέτηση της βάσης και την εγκατάσταση πάνω σε αυτήν την πλατφόρμας, αναμένεται να διαρκέσει περίπου 75 ημέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Ο αντιπρόεδρος της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του Shah Deniz 2, Ewan Drummond, έκανε λόγο για «σημαντικό ορόσημο» για την ΒΡ, για την οποία όπως είπε «το 2017 είναι μία σημαντική χρονιά, όπως και για το έργο Shah Deniz 2, το οποίο είναι ήδη περίπου 90% έτοιμο».
Σημείωσε δε, ότι φέτος η ΒΡ συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στο Αζερμπαϊτζάν και επανέλαβε την δέσμευση της εταιρείας στην επίτευξη των στόχων της.
Υπενθυμίζεται, ότι το κοίτασμα Shah Deniz θα τροφοδοτεί κάθε χρόνο με 16 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου τον αγωγό ΤΑΝΑΡ, ο οποίος θα διασχίζει την Τουρκία και μέσω του αγωγού ΤΑΡ που θα ξεκινάει από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, θα τροφοδοτεί τη χώρα μας, την Αλβανία, την Ιταλία και από εκεί άλλες ευρωπαϊκές χώρες με 10 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης