Ενέργεια

Τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου ζητάει από τις εταιρείες της η Ρωσία (Oil Price)

Τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου ζητάει από τις εταιρείες της η Ρωσία (Oil Price)
Η χώρα θα χαλαρώσει σταδιακά τις περικοπές των εξαγωγών
Η κυβέρνηση της Ρωσίας ζητάει από τις εγχώριες πετρελαϊκές εταιρείες να μειώσουν την παραγωγή τους κατά το δεύτερο τρίμηνο, ώστε η χώρα να μπορέσει να επιτύχει τον στόχο της για παραγωγή 9 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) που έχει θέσει ο ΟΠΕΚ+ μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Oil Price, προηγουμένως, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα μειώσει την παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου κατά επιπλέον 471.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) το δεύτερο τρίμηνο, παράλληλα με τις περικοπές παραγωγής άλλων μελών του ΟΠΕΚ+.

Στη συνέχεια, η χώρα θα χαλαρώσει σταδιακά τις περικοπές των εξαγωγών και θα επικεντρωθεί μόνο στη μείωση της παραγωγής.

Αν και ο Νόβακ δεν έχει ακόμη δώσει το επίπεδο-στόχο παραγωγής, το Reuters έχει υπολογίσει ότι η παραγωγή θα μειωθεί σε σχεδόν 9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο, εάν η χώρα προχωρήσει με τη σχεδιαζόμενη μείωση της παραγωγής.

Οι στόχοι

Ιδιωτικές πηγές που δεν μπορούσαν να μιλήσουν δημοσίως, δήλωσαν στο Reuters ότι η Μόσχα έχει δώσει συγκεκριμένους στόχους στην κάθε πετρελαϊκή εταιρεία, σε μια ένδειξη της δέσμευσής της να τηρήσει τους στόχους του ΟΠΕΚ+.

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου μειώθηκε από το ετήσιο μέγιστο των 11,7 εκατομμυρίων bpd το 2019 σε περίπου 10,8 εκατομμύρια bpd σήμερα λόγω των περικοπών παραγωγής, ενώ η χώρα δεν έχει δημοσιοποιήσει στοιχεία παραγωγής ή εξαγωγών από τότε που ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό εμπόριο αργού πετρελαίου και καυσίμων τελεί υπό δυτικές κυρώσεις από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν περισσότερες κυρώσεις στον κορυφαίο ρωσικό όμιλο δεξαμενόπλοιων Sovcomflot.

Το Bloomberg ανέφερε, ωστόσο, ότι η Ρωσία βιώνει μια έκρηξη γεωτρήσεων παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να περιορίσουν τη μεταφορά τεχνολογίας.

Η απόσυρση των μεγάλων δυτικών εταιρειών παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιών από τη Ρωσία άφησε τις τοπικές θυγατρικές τους να καλύψουν το κενό τους, πράγμα που έχουν κάνει μέχρι στιγμής με επιτυχία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης