Ενέργεια

Η Bulgartransgaz θα προκηρύξει διαγωνισμό για την επέκταση του Vertical Gas Corridor

Η Bulgartransgaz θα προκηρύξει διαγωνισμό για την επέκταση του Vertical Gas Corridor

Στοχεύει στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς από την Ελλάδα στη Βουλγαρία στο σημείο διασύνδεσης Κουλάτα-Σιδηρόκαστρο 

 

Σχετικά Άρθρα

Η όξυνση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με βομβαρδισμούς ενεργειακών υποδομών καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την δημιουργία του Κάθετου Διαδρόμου  Vertical Gas Corridor για την τροφοδοσία της Ουκρανίας.

Ο κρατικός φορέας μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας Bulgartransgaz ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την επέκταση των υποδομών στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για την κατασκευή ενός διαδρόμου φυσικού αερίου που θα συνδέει την Ελλάδα με τη Βόρεια Ευρώπη σύμφωνα με το energymarketprice.

 Το 2016, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία κατέληξαν σε συμφωνία για την ανάπτυξη της απαιτούμενης υποδομής για τον λεγόμενο Κάθετο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, επιτρέποντας αμφίδρομη μεταφορά φυσικού αερίου μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών. Η Ουκρανία, η Μολδαβία και η Σλοβακία προσχώρησαν στην πρωτοβουλία νωρίτερα φέτος.

 Η Bulgartransgaz στοχεύει στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς από την Ελλάδα στη Βουλγαρία στο σημείο διασύνδεσης Κουλάτα-Σιδηρόκαστρο και από τη Βουλγαρία στη Ρουμανία στο σημείο διασύνδεσης Negru Voda-Kardam, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

 

Τι θα περιλαμβάνει ο διαγωνισμός

 Ο πρώτος διαγωνισμός του έργου, αξίας 586,7 εκατομμυρίων λέβα (325,6 εκατομμύρια δολάρια/300 εκατομμύρια ευρώ), περιλαμβάνει χωροταξικό σχεδιασμό, επενδυτικό σχεδιασμό και παράδοση των απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού, καθώς και την κατασκευή και θέση σε λειτουργία νέων τοποθεσιών για την επέκταση της υποδομής στον καθορισμένο σημεία διασύνδεσης. Χωρίζεται σε τρεις παρτίδες.

 Τον Νοέμβριο, η Bulgartransgaz είπε ότι θα υποβάλει μαζί με τους ομολόγους της από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία μεμονωμένες προτάσεις έργων για την επέκταση της χωρητικότητας του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου για δημόσια συζήτηση.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης