Ενέργεια

ΗΠΑ: «Ρεπουμπλικάνικες» Πολιτείες μήνυσαν την κυβέρνηση για την παύση άδειας LNG

ΗΠΑ: «Ρεπουμπλικάνικες» Πολιτείες μήνυσαν την κυβέρνηση για την παύση άδειας LNG

Οι μηνυτές θεωρούν ότι κινδυνεύουν επενδύσεις - Ο Μπάιντεν θα τιμωρηθεί για τη χάρη που έκανε στους περιβαλλοντολόγους; (Reuters)

Στα δικαστήρια θα οδηγήσουν την αμερικάνικη ομοσπονδιακή κυβέρνηση 16 Πολιτείες των ΗΠΑ για την απόφασή της να παύσει τη νέα άδεια εξαγωγικής ικανότητας LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο).

 

Οι ενάγοντες (όλοι υπό την ηγεσία των «Ρεπουμπλικανών»), περιλαμβάνουν το Τέξας και τη Λουιζιάνα, καθώς και τη Φλόριντα, ισχυρίζονται ότι η αναστολή των νέων αδειών εξαγωγής LNG θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία των ΗΠΑ και θα παρέμβει στην παροχή φυσικού αερίου σε συμμάχους στην Ευρώπη που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.

Η κομματική προέλευση των μηνυτών ίσως φανερώνει εκλογικό στόχο μιας και οι ΗΠΑ διανύουν έτος εκλογών.

Οι συγκεκριμένες Πολιτείες υποστήριξαν επίσης ότι η απόφαση για διακοπή της αδειοδότησης θέτει σε κίνδυνο δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις, σημείωσε το Reuters.

«Η απαγόρευση θα οδηγήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις μακριά από το Τέξας, θα εμποδίσει την ικανότητά μας να μεγιστοποιήσουμε τα έσοδα για τα δημόσια σχολεία, θα αναγκάσει τους παραγωγούς του Τέξας να πυροδοτήσουν την περίσσεια φυσικού αερίου αντί να το διαθέσουν στην αγορά και θα εξαφανίσει κρίσιμες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton.

Η γενική εισαγγελέας της Λουιζιάνα, Λιζ Μούριλ, δήλωσε ότι η παύση των αδειών LNG «θα διαταράξει την ανάπτυξη και την παραγωγή φυσικού αερίου και δεν μας δίνει άλλη επιλογή από το να στραφούμε στα δικαστήρια για την επιβολή του νόμου».


Ο Μπάιντεν θα τιμωρηθεί για τη χάρη που έκανε στους περιβαλλοντολόγους;

Μπάιντεν_2.jpeg
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πραγματοποίησε αυτό που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε παύση στις νέες άδειες εξαγωγικής ικανότητας
LNG στα τέλη Ιανουαρίου υπό την πίεση των ακτιβιστών για το κλίμα. Εκείνοι ισχυρίστηκαν ότι το LNG είναι ακόμη χειρότερο για το περιβάλλον από τον άνθρακα και κάθε νέα εξαγωγική ικανότητα θα επιδεινώσει αυτό που θεωρούν μια ήδη σοβαρή κατάσταση με το κλίμα της γης.

Ωστόσο, η είδηση της αναθεώρησης δεν έκανε τους ακτιβιστές να χαλαρώσουν. Αντίθετα, η επίθεση συνεχίστηκε, με εκκλήσεις για τερματισμό της βιομηχανίας LNG λόγω των ρυπογόνων επιπτώσεών της στις παράκτιες κοινότητες στη Λουιζιάνα, σύμφωνα με τις ίδιες κοινότητες και επειδή είναι κακό για το παγκόσμιο κλίμα (σύμφωνα με άλλους ακτιβιστές).

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ_ΓΙΑ_ΤΟ_ΚΛΙΜΑ_2.jpg

Από την πλευρά της η ενεργειακή βιομηχανία αντέδρασε.

Συγκεκριμένα 7 οργανισμούς υπό την ηγεσία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου να κατέθεσαν αίτηση στο Υπουργείο Ενέργειας λέγοντας ότι η αναστολή της άδειας παραβίαζε την εντολή του τμήματος να επιτρέπει την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας ελλείψει σαφών αποδεικτικών στοιχείων ότι αυτό θα ήταν εναντίον του κοινού ενδιαφέρον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης