Σύστημα παροχής φθηνής ενέργειας από την Octopus (thecooldown.com)

Σύστημα παροχής φθηνής ενέργειας από την Octopus (thecooldown.com)

Τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας «Kraken»

Μια νέα εταιρεία φαίνεται να πήρε το όνομά της από ένα εξαιρετικά ευφυές, προσαρμόσιμο πλάσμα, που ξεπερνά πιθανές παγίδες για να επεκτείνει το δίκτυο καθαρής ενέργειας, σύμφωνα με το thecooldown.com.


Όπως διευκρίνισε η Canary Media, η Octopus Energy παρέχει προσιτή, μη ρυπογόνο ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 5,3 εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως και τώρα εξυπηρετεί το 18% της λιανικής αγοράς ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βασικό κλειδί για την ανάπτυξη της εταιρείας, είναι το μοναδικό υπόβαθρο των ιδρυτών της οι οποίοι προέρχονται από τον κλάδο του επιχειρηματικού λογισμικού.

«Βασικά, πιστεύουμε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ένα μέλλον καθαρής ενέργειας, είναι ένα φθηνότερο ενεργειακό μέλλον. Η δουλειά μας είναι να οικοδομήσουμε ένα σύστημα που το καθιστά δυνατό, που φέρνει αυτό το όφελος στα νοικοκυριά, αλλά και στις επιχειρήσεις και στις οικονομίες», είπε στο κατάστημα South by Southwest στο Ώστιν του Τέξας τον περασμένο Μάρτιο ο Γκρεγκ Τζάκσον (ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος).

Η Octopus Energy, η οποία ιδρύθηκε το 2016 και ξόδεψε 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε δικούς της σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, έχει προσελκύσει τα βλέμματα των επενδυτών με το ιδιόκτητο μονολειτουργικό της σύστημα, το οποίο της επέτρεψε να επεκταθεί με τρόπο ασυνήθιστο για τις παραδοσιακές μάρκες καθαρής χρήσης .

 

Παροχές της νέας τεχνολογίας «Kraken»

Η τεχνολογία «Kraken» για την οποία η εταιρεία είπε ότι μειώνει το λειτουργικό κόστος κατά 40%, έχει αγοραστεί και ενσωματωθεί από παλαιού τύπου παρόχους κοινής ωφέλειας (συμπεριλαμβανομένων των EDF και E.ON στο Ηνωμένο Βασίλειο) και εκτελεί σχεδόν τις μισές αλληλεπιδράσεις σε νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Όταν μιλήσαμε με εταιρείες ενέργειας, είναι συνήθως πολύ συντηρητικές, κατανοητό.

Στην πραγματικότητα δημιουργήσαμε μια ενεργειακή εταιρεία ως πελάτης επίδειξης και έτσι αυτή η ενεργειακή εταιρεία γίνεται πολύ μεγάλη», είπε ο Τζάκσον στο Canary Media, μιλώντας για τον αριθμό των νεοφυών επιχειρήσεων καθαρής ενέργειας που απέτυχαν να προσφέρουν ή να διατηρήσουν την επιτυχία.

Ένα δεύτερο κλειδί είναι ότι το ποικίλο χαρτοφυλάκιο της Octopus Energy κάνει εικασίες και επιπλέον βήματα από ορισμένες αγορές.

Διαθέτει ολοκληρωμένα πακέτα για να βοηθήσει τους καταναλωτές με τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και τη δική της σειρά αντλιών θερμότητας, όπως αναφέρει η Canary Media.

Επίσης πουλάει πακέτα εγκατάστασης για ηλιακούς συλλέκτες και οικιακές μπαταρίες. Οι τιμές για αυτά τα σχέδια διαφέρουν, καθώς η τιμή υπολογίζεται στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά μπορούν να μειώσουν τακτικά το κόστος των καταναλωτών έως και 86%.

Αν και η Octopus δεν είναι το πρώτο που δοκίμασε αυτήν την ιδέα, ο Steve McBee (ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Huck Capital), είπε στην Canary Media ότι μπορεί να είναι σε θέση να πετύχει εκεί όπου η εταιρεία του απέτυχε επειδή έχει «απόλυτη ευθυγράμμιση» με τους επενδυτές της.

Άλλα προγράμματα της Octopus, όπως το Fan Club, προσφέρουν επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας στην αιολική ενέργεια κατά τη διάρκεια των ιδιαιτέρως θυελλωδών ημερών.

«Αν κατασκευάσουμε ένα αιολικό πάρκο με την επωνυμία μας, κοντά στην πόλη σας και μεταβείτε στην εταιρεία μας, θα έχετε φθηνότερη ενέργεια», είπε ο Τζάκσον στην Canary Media.

 

Σχετικά με την Octopus Energy

Η Octopus Energy λειτουργεί πλέον σε 10 χώρες και τροφοδοτεί 2,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, με τα συνδυασμένα έργα της να εξαλείφουν 2,1 εκατομμύρια τόνους ρύπανσης άνθρακα κάθε χρόνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Έχει ήδη περισσότερα από 240 έργα μεγάλης κλίμακας και έχει φιλόδοξα μακροπρόθεσμα σχέδια επέκτασης και ανανέωσης, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού έως και 1.000 παλαιών ανεμογεννητριών στο Ηνωμένο Βασίλειο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας έως το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης