Ενέργεια

Ανοδικά οι ναύλοι μεταφοράς LNG σε Ατλαντικό και Ευρώπη

Ανοδικά οι ναύλοι μεταφοράς LNG σε Ατλαντικό και Ευρώπη
Οι τιμές των ναύλων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν έχουν επηρεαστεί παρά το γεγονός ότι τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου εξακολουθούν να αποφεύγουν τη διώρυγα του Σουέζ
Οι ναύλοι μεταφοράς LNG στον Ατλαντικό αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα, ενώ οι ευρωπαϊκές τιμές αυξήθηκαν κι αυτές για δεύτερη σερί εβδομάδα, όπως μεταδίδει το LNG Prime.

Πιο αναλυτικά, οι τιμές spot ναύλωσης για την παγκόσμια μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου υποχώρησαν το προηγούμενο διάστημα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2023.

«Οι τιμές των ναύλων συνέχισαν να διαπραγματεύονται σε ένα στενό εύρος τιμών, με την τιμή spot της Spark30S Atlantic να αυξάνεται κατά 2.500 δολάρια στα 50.250 δολάρια ανά ημέρα και την τιμή της Spark25S Pacific να μειώνεται κατά 2.000 δολάρια στα 51.500 δολάρια ανά ημέρα», δήλωσε την Παρασκευή (8/3) στο LNG Prime ο Qasim Afghan, εμπορικός αναλυτής της Spark.

Οι τιμές των ναύλων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν έχουν επηρεαστεί παρά το γεγονός ότι τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου εξακολουθούν να αποφεύγουν τη διώρυγα του Σουέζ λόγω της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επιπλέον, λόγω της ξηρασίας που επηρεάζει τη διώρυγα του Παναμά, οι διελεύσεις των πλοίων LNG μέσω της πλωτής οδού συνεχίζουν επίσης να μειώνονται και τα πλοία επιλέγουν άλλες διαδρομές για να παραδώσουν τα φορτία τους.

Ανοδικά και οι ευρωπαϊκές τιμές

Στην Ευρώπη, το SparkNWE DES LNG front month σημείωσε άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το NWE DES LNG για παράδοση Μαρτίου εκτιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα 7,401 δολ/MMBtu.

«Η τιμή του SparkNWE DES LNG αναφέρεται στα 7,861 δολ/MMBtu, που αντιστοιχεί σε αύξηση 0,46 δολ/MMBtu σε σχέση με την εβδομάδα», δήλωσε ο Afghan.

«Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση της τιμής του SparkNWE DES LNG», δήλωσε ο αναλυτής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης