Ενέργεια

OPEC+: Απέτυχε να πιάσει τον στόχο για μειωμένη παραγωγή πετρελαίου τον Φεβρουάριο

OPEC+: Απέτυχε να πιάσει τον στόχο για μειωμένη παραγωγή πετρελαίου τον Φεβρουάριο
Οι εκτιμήσεις παραγωγής για τον Φεβρουάριο έδειξαν ότι ορισμένες από αυτές τις χώρες - ιδίως το Ιράκ και το Καζακστάν - συνέχισαν να υπερπαράγουν πάνω από τις αντίστοιχες ποσοστώσεις τους
Η συνδυασμένη παραγωγή αργού πετρελαίου του ΟPEC+ τον Φεβρουάριο κατέγραψε ελάχιστη μεταβολή σε σχέση με τον Ιανουάριο, παραμένοντας έτσι μακριά από τους στόχους που είχε θέσει όταν ανακοίνωσε πρόσθετες μειώσεις της προσφοράς, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Platts από την S&P Global Commodity Insights.

Σύμφωνα με το Oil Price, η έρευνα έδειξε ότι η συνολική παραγωγή πετρελαίου του OPEC+ παρέμεινε αμετάβλητη τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο σε περίπου 41,21 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Platts, ήταν περίπου 175.000 bpd υψηλότερη από τη συνολική ποσόστωση που είχε θέσει η ομάδα.

Τα μέλη του OPEC+ αποφάσισαν συλλογικά να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως αυτό το τρίμηνο, αν και μεγάλο μέρος αυτού ήταν μειώσεις παραγωγής που ήταν ήδη σε ισχύ, συμπεριλαμβανομένης της οικειοθελούς μείωσης της Σαουδικής Αραβίας κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα μέλη της συμμαχίας OPEC+ που είχαν υποσχεθεί τις περικοπές στο πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσαν ότι θα παρατείνουν τις μειώσεις της προσφοράς μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Τα μάτια στραμμένα στο Ιράκ

Η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Καζακστάν, η Αλγερία, το Ομάν και η Ρωσία ελαττώνουν περαιτέρω τώρα την αντίστοιχη παραγωγή και τις εξαγωγές αργού πετρελαίου το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος με πρόσθετες μειώσεις, επιπλέον των εθελοντικών περικοπών που ο ΟPEC+ είχε ήδη ανακοινώσει.

Οι εκτιμήσεις παραγωγής για τον Φεβρουάριο έδειξαν ότι ορισμένες από αυτές τις χώρες - ιδίως το Ιράκ και το Καζακστάν - συνέχισαν να υπερπαράγουν πάνω από τις αντίστοιχες ποσοστώσεις τους.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, τόσο το Ιράκ όσο και το Καζακστάν δεσμεύτηκαν να συμμορφωθούν με τις περικοπές που είχαν ανακοινώσει.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του OPEC+, το Ιράκ, δεσμεύεται να τηρήσει την μείωση για την οποία είχε δεσμευτεί στο πλαίσιο της συμφωνίας ΟPEC+ και δεν θα παράγει περισσότερο από 4 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως, δήλωσε τον περασμένο μήνα ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ Χαγιάν Αμπντέλ-Γκάνι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης