Η σύνδεση δικτύων Η2 Ιβηρικής με ΒΔ Ευρώπη στηρίζεται από τη Natural Power

Η σύνδεση δικτύων Η2 Ιβηρικής με ΒΔ Ευρώπη στηρίζεται από τη Natural Power

Θα βοηθήσει στην παράδοση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ευρωπαϊκό αγωγό υδρογόνου BarMar (renews)

Η Consultancy Natural Power θα υποστηρίξει την παράδοση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την BarMar, μέρος του έργου H2med που στοχεύει στη διασύνδεση των δικτύων υδρογόνου της Ιβηρικής Χερσονήσου με τη βορειοδυτική Ευρώπη.

Η Natural Power εργάζεται για λογαριασμό της Tecnoambiente (κύριος εργολάβος για την περιβαλλοντική και κοινωνική μελέτη).


Η BarMar θα αναλύσει τις διάφορες πιθανές διαδρομές για τον υπεράκτιο αγωγό που συνδέει τη Βαρκελώνη με τη Μασσαλία μέσω της Μεσογείου Θάλασσας.

Αυτή η ολοκληρωμένη αξιολόγηση, η οποία θα προσδιορίσει μια προτιμώμενη διαδρομή διαδρόμου, θα εξετάσει τεχνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προοπτικές, δίνοντας έμφαση στη δέσμευση των τριών διαχειριστών συστημάτων μεταφοράς σε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη προσέγγιση.

 

Χρονικό συμφωνίας του έργου

Το έργο H2med, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 από τον Πρόεδρο της Ισπανίας, τον Πρόεδρο της Γαλλίας και τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας.

Αυτοί οι ηγέτες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη Σύνοδο Κορυφής Euromed στις 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Αλικάντε, με την υποστήριξη της Ursula von der Leyen, της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Pierre Warlop (Διευθυντής χώρας της Natural Power για τη Γαλλία), δήλωσε: «Καθώς η H2med εισέρχεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης, είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη διασυνοριακή και πολυεπιστημονική πρωτοβουλία, που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να εφοδιάζεται με προσιτό πράσινο υδρογόνο μέχρι το 2030.

Η παράδοση του έργου θα βασιστεί στην εκτενή μας εμπειρία στην παροχή περιβαλλοντικών μελετών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην υπεράκτια ομάδα τεχνικών ειδικών στη θαλάσσια οικολογία, την ορνιθολογία, τα θαλάσσια θηλαστικά και την αλιεία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης