Ενέργεια

Νέα μονάδα επαναεριοποίησης κατασκευάζει η κινεζική CIMC για το FSRU της Κροατίας

Νέα μονάδα επαναεριοποίησης κατασκευάζει η κινεζική CIMC για το FSRU της Κροατίας
Το FSRU της Κροατίας έχει συνολική χωρητικότητα 140.000 κ.μ.
Η κινεζική Nantong CIMC Sinopacific Offshore & Engineering σε συνεργασία με την νορβηγική Wartsila ξεκίνησαν επίσημα την κατασκευή μιας νέας μονάδας επαναεριοποίησης που θα εγκατασταθεί στο FSRU της Κροατίας

Σύμφωνα με το LNG Prime που επικαλείται δήλωση της CIMC, η τελετή για τη μονάδα επαναεριοποίησης πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το FSRU της Κροατίας, έχει συνολική χωρητικότητα 140.000 κ.μ.

Η CIMC SOE δήλωσε ότι η μονάδα θα είναι εξοπλισμένη με δύο αντλίες ενίσχυσης LNG, έναν επανασυμπυκνωτή BOG και δύο εξατμιστήρες LNG.

Να σημειωθεί πως η σύμβαση ανάμεσα στις δυο εταιρείες για την κατασκευή της νέας μονάδας υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Πριν από αυτό, η Wartsila Gas Solutions έγινε ανάδοχος έργου αξίας περίπου 22,9 εκατ. ευρώ (25 εκατ. δολάρια) για την προμήθεια της μονάδας επαναεριοποίησης για την FSRU που εξυπηρετεί την εγκατάσταση εισαγωγής LNG Krk LNG της LNG Croatia.

Η νέα μονάδα θα συμπληρώσει το υπάρχον σύστημα επαναεριοποίησης Wartsila του σταθμού και αυξάνοντας τη χωρητικότητά του κατά 250.000 κυβικά πόδια ανά ώρα.

Σημαντική η αναβάθμιση του FSRU

Οι τρέχουσες τρεις μονάδες επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου έχουν μέγιστο ρυθμό επαναεριοποίησης 451.840 cbm ανά ώρα.

Μετά την αναβάθμιση, η εγκατάσταση LNG Krk θα έχει δυναμικότητα περίπου 6,1 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.

Η Wartsila Gas Solutions δήλωσε προηγουμένως ότι η μονάδα θα έχει εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2025.

www.worldenergynews.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης