Ενέργεια

Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Ομάν, Ιράκ και ΗAE ανακοίνωσαν παράταση στις περικοπές παραγωγής πετρελαίου μέχρι τον Ιούνιο

Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Ομάν, Ιράκ και ΗAE ανακοίνωσαν παράταση στις περικοπές παραγωγής πετρελαίου μέχρι τον Ιούνιο
Tην εβδομάδα που πέρασε η τιμή έκλεισε στα 83,4 δολ το Brent και 79,81 δολ το crude
Σχετικά Άρθρα

Το Bloomberg μετέδωσε (3/3/2024) ότι η συμμαχία των παραγωγών πετρελαίου του OPEC+ επεκτείνει τους περιορισμούς στις προμήθειες πετρελαίου μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, προκειμένου να αποφύγει ένα παγκόσμιο πλεόνασμα και να στηρίξει τις τιμές
Μια ομάδα από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες ανακοίνωσαν την επέκταση των εθελοντικών μειώσεων στην προσφορά του «μαύρου χρυσού» στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Σαουδική Αραβία, η Αλγερία, το Ομάν, το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 ότι θα παρατείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Η Σαουδική Αραβία επεκτείνει την εθελοντική μείωση στην παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA , επικαλούμενο επίσημη πηγή στο υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

«Επίσημη πηγή από το Υπουργείο Ενέργειας είπε ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας θα παρατείνει την εθελοντική περικοπή παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, η οποία εφαρμόστηκε τον Ιούλιο του 2023, έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024 σε συντονισμό με ορισμένα κράτη του OPEC+ », ανέφερε η ανακοίνωση.
Έτσι, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2024, η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας θα είναι περίπου 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, προσθέτει η έκθεση

Το υπουργείο Ενέργειας της Αλγερίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι η χώρα θα επεκτείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 51 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Το υπουργείο Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων του Ομάν τόνισε ότι το σουλτανάτο θα παρατείνει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 42 χιλιάδες βαρέλια μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ιρακινό πρακτορείο INA, το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου σημείωσε ότι η χώρα έχει επεκτείνει τη μείωση της παραγωγής της κατά 220 χιλιάδες βαρέλια.
Το πρακτορείο της Emirates WAM γράφει ότι τα ΗΑΕ επεκτείνουν μια πρόσθετη εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 163 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.

Νωρίτερα, το Bloomberg μετέδωσε ότι η συμμαχία των παραγωγών πετρελαίου του OPEC+ επεκτείνει τους περιορισμούς στις προμήθειες πετρελαίου μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, προκειμένου να αποφύγει ένα παγκόσμιο πλεόνασμα και να στηρίξει τις τιμές.

Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης