Ενέργεια

Νο1 προορισμός για το αμερικανικό LNG το Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο

Νο1 προορισμός για το αμερικανικό LNG το Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο
Η Ολλανδία ήταν ο κυριότερος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου πέρυσι
Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο κυριότερος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, καθώς η Ευρώπη εξακολουθεί να λαμβάνει την πλειονότητα των ποσοτήτων που παράγονται στις αμερικανικές μονάδες υγροποίησης, σύμφωνα με τη νεότερη μηνιαία έκθεση του υπουργείου Ενέργειας.

Σύμφωνα με το LNG Prime, η έκθεση του υπουργείου δείχνει ότι οι τερματικοί σταθμοί των ΗΠΑ απέστειλαν 60,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο, 48,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Ολλανδία, 42,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Τουρκία, 40,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στη Γαλλία και 35,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στη Νότια Κορέα.

Αυτές οι πέντε χώρες έλαβαν το 53,7% των συνολικών εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Η Γαλλία ήταν ο κυριότερος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ενώ πριν από αυτό, οι Κάτω Χώρες ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ για πέντε σερί μήνες.

Η Ολλανδία ήταν ο κυριότερος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου πέρυσι ενώ ακολουθούνταν από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κίνα και την Ινδία, σύμφωνα με τα στοιχεία του DOE.

Αυξημένες οι παραδόσεις LNG από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά 422,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου τον Δεκέμβριο σε 32 χώρες, σημειώνοντας αύξηση κατά 24% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022 και κατά 9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.
Η Ευρώπη έλαβε 293,8 Bcf ή το 69,5% αυτών των ποσοτήτων, η Ασία έλαβε 110,5 Bcf ή το 26,1% και η Λατινική Αμερική/Καραϊβική έλαβε 18,6 Bcf ή το 4,4%.

Οι τερματικοί σταθμοί των ΗΠΑ απέστειλαν 135 φορτία  LNG τον Δεκέμβριο, έναντι 124 φορτίων τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης