Γερμανία: Η EnBW ανέθεσε σε λειτουργία το αιολικό της πάρκο Lentföhrden

Γερμανία: Η EnBW ανέθεσε σε λειτουργία το αιολικό της πάρκο Lentföhrden

Το έργο περιλαμβάνει 5 τουρμπίνες Nordex 4,8 MW η καθεμία (renews)

Η EnBW (εισηγμένη στο χρηματιστήριο ενεργειακή εταιρεία με έδρα την Καρλσρούη) ανέθεσε σε λειτουργία το αιολικό της πάρκο Lentföhrden στη Γερμανία.

Το έργο περιλαμβάνει 5 ανεμογεννήτριες Nordex N133 με συνολικό ύψος περίπου 190 μέτρα και ισχύ 4,8 MW η καθεμία, που βρίσκονται στους δήμους Lentföhrden και Weddelbrook, στην περιοχή Segeberg του Schleswig-Holstein.

Στο μέλλον, οι μονάδες αναμένεται να προμηθεύουν περίπου 14.000 νοικοκυριά δύο ατόμων με φιλική προς το περιβάλλον πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.


Ο
Christopher Sonntag (Διευθυντής έργου στην EnBW), δήλωσε:

«Αυτές οι 5 ανεμογεννήτριες δεν είναι μόνο ένα σημαντικό βήμα προς έναν βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό, αλλά και απόδειξη ότι η δέσμευσή μας για την προστασία του κλίματος αποδίδει καρπούς.

Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε σε αυτό το σημαντικό ορόσημο και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εταίρους και τις κοινότητες που συμμετείχαν για την υποστήριξή τους σε αυτό το έργο και προσβλέπουμε στη βιώσιμη λειτουργία του αιολικού πάρκου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης