Παρενέργειες

Σημαντικά κέρδη της Gresham House στις δημοπρασίες αποθήκευσης της Βρετανίας - Οι τιμές

Σημαντικά κέρδη της Gresham House στις δημοπρασίες αποθήκευσης της Βρετανίας - Οι τιμές

Oι BESS ( Battery energy storage system), δηλαδή οι διενεργούντες αποθήκευση ενέργειας μέσω μπαταριών ήταν οι μεγάλοι νικητές των δημοπρασιών που έγιναν στην Βρετανία την περασμένη εβδομάδα.
Κατέληξαν σε τιμή εκκαθάρισης μετά 8 γύρους προσφορών στις 35,79 λίρες (42,10 ευρώ) / kW/ έτος για ποσότητες 7,6 GW και για την περίοδο 2024/25, σύμφωνα με το energy storage news.

Oι τιμές ήταν κατά 40% χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος και με ανταγωνιστικές προσφορές ο κλάδος των μπαταριών πήρε το 8,58% του συνόλου δηλαδή 655,16MW των προσφορών, έναντι 2,43% των υδροηλεκτρικών, 38,53% των μονάδων φυσικού αερίου και 36,22% των πυρηνικών.

Όπως εκτίμησε ο επικεφαλής της ενργειακής οικονομίας του ονομαστού συμβουλευτικού ομίλου LCP Delta οι μπαταρίες ήταν οι νικητές από την πλευρά των ΑΠΕ και φυσικά αυτοί που αναπτύσσουν τις μπαταρίες, που θα τροφοδοτούν την επόμενη χρονιά με ενέργεια την Βρετανία, όπου έχει έλλειμμα.

Η Gresham House που αποτελεί από τους πελάτες της METKA EGN του ομίλου Μυτιληναίου ανέφερε ότι κέρδισε συμβόλαια 3,2 εκατ λιρών για τα projects μπαταριών.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης