Ενέργεια

O'Neill (Woodside): Η ζήτηση του φυσικού αερίου θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2034

O'Neill (Woodside): Η ζήτηση του φυσικού αερίου θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2034
Η εταιρεία σημείωσε μείωση 37% στα κέρδη της για το 2023

(upd) H Woodside Energy προβλέπει αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 50% έως το 2034, με την Ασία καθοριστικό παράγοντα σε αυτή την εξέλιξη.

«Βλέπουμε σημάδια αυτής της αύξησης της ζήτησης στην αναδυόμενη Ασία» δήλωσε χαρακτηριστικά η διευθύνουσα σύμβουλος της Woodside, Meg O'Neill.

Απαραίτητο το φυσικό αέριο

Η Woodside, είναι αρκετά αισιόδοξη στις προβλέψεις της για τη ζήτηση φυσικού αερίου, λέγοντας ότι θα χρειαστεί για την υποστήριξη της διαλείπουσας αιολικής και ηλιακής ενέργειας μακροπρόθεσμα. Η Γερμανία μάλιστα επικροτεί αυτή την άποψη με πράξεις , αφού η κυβέρνηση Scholz κατασκευάζει τέσσερις νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, η τιμή των οποίων ανέρχεται στα 17 δις. δολ. Παράλληλα, αυτές οι μονάδες θα έχουν την υποδομή για υδρογόνο, σε περίπτωση που το τελευταίο γίνει βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Σημαντική η πτώση στα κέρδη

Ο αυστραλιανός κολοσσός ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως στην παραγωγή υδρογονανθράκων μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την BHP το 2022, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη μετά από φόρους (NPAT) ύψους 1,66 δισ. δολαρίων για το 2023, σε σύγκριση με τα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε περίπου 3,32 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 37% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Woodside δήλωσε προηγουμένως ότι πέτυχε ρεκόρ παραγωγής για το σύνολο του έτους 2023 ύψους 187,2 MMboe (513 Mboe/ημέρα), στο ανώτατο όριο της καθοδήγησης παραγωγής 183 - 188 MMboe.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης