Η Meyer Burger κλείνει το γερμανικό εργοστάσιο φωτοβολταϊκών λόγω Κίνας...

Η Meyer Burger κλείνει το γερμανικό εργοστάσιο φωτοβολταϊκών λόγω Κίνας...

Οι σερί απώλειες στην Ευρώπη λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού από την ασιατική χώρα, αναγκάζουν την ελβετική εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στις ΗΠΑ (renews)

Η Meyer Burger (ελβετική παραγωγός φωτοβολταϊκών μονάδων) αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιό της στο Φράιμπουργκ στη Γερμανία και προχωρά με σχέδια χρηματοδότησης για άνοιγμα νέων εργοστασίων στις ΗΠΑ (Αριζόνα και Κολαράντο) σε μια προσπάθεια να σταματήσει τις συνεχιζόμενες απώλειες στην Ευρώπη.

Η κίνηση ακολουθεί αναφορές για δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες που προκαλούνται από φθηνές κινεζικές εισαγωγές.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι «καθώς δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση για μέτρα στήριξης πολιτικής για την αποκατάσταση των τρεχουσών στρεβλώσεων της αγοράς που δημιουργούνται από την υπερπροσφορά και τις τιμές ντάμπινγκ των ηλιακών πλαισίων, ο όμιλος αποφάσισε να ξεκινήσει προετοιμασίες για το κλείσιμο του χώρου του στο Φράιμπεργκ το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο.

 

«Ως πρώτο βήμα, ο όμιλος θα σταματήσει την παραγωγή στο εργοτάξιο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους από τον Απρίλιο και μετά. Οι δραστηριότητες πωλήσεων στην Ευρώπη δεν επηρεάζονται και οι πελάτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πλήρεις εγγυήσεις προϊόντων για έως και 30 χρόνια ως συνήθως».

Η εταιρεία έχει συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να ζητήσει την έγκριση των μετόχων για έκδοση δικαιωμάτων έως 250 εκατ. CHF για τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης των εργοστασίων της στο Κολοράντο και στην Αριζόνα.

«Είμαι ικανοποιημένος που σήμερα σημειώνουμε συγκεκριμένη πρόοδο στην προσέγγισή μας που περιγράφηκε στις 17 Ιανουαρίου.

Το ζήτημα των δικαιωμάτων είναι μια ελκυστική πρόταση για τους επενδυτές μας, καθώς μπορούν να επενδύσουν στην εξαιρετικά ελκυστική επιχείρηση των ΗΠΑ, όπου είμαστε σε θέση να έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Επιπλέον, μια σαφέστερη εστίαση στις δραστηριότητές μας στις ΗΠΑ μας καθιστά ανεξάρτητους από τις πολιτικές αποφάσεις στην Ευρώπη», δήλωσε ο Gunter Erfurt (Διευθύνων Σύμβουλος).

 

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι στόχος της είναι να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό των 450 εκατομμυρίων CHF με ένα συνδυασμό της έκδοσης δικαιωμάτων, μιας πιστωτικής εγγύησης από το Βερολίνο έως και 95 εκατομμυρίων δολαρίων από την εξαγωγική εταιρεία και είτε με την προηγμένη πίστωση φόρου παραγωγής «45Χ» στο πλαίσιο της μείωσης του πληθωρισμού των ΗΠΑ.

«Κινδυνεύει λόγω έλλειψης ευρωπαϊκής προστασίας έναντι του αθέμιτου ανταγωνισμού από την Κίνα, σχεδόν 4 χρόνια σκληρής δουλειάς από σπουδαίους υπαλλήλους στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, η Meyer Burger πλησιάζει γρήγορα το άνοιγμα του εργοστασίου της στην Αριζόνα και κατασκευάζει ένα εργοστάσιο κυψελών 2 GW στο Κολοράντο.

Το πλαίσιο πολιτικής των ΗΠΑ έχει αποδείξει πολλές φορές ότι υπάρχει ισχυρή δικομματική δέσμευση για την προστασία των εταιρειών που εδρεύουν στις ΗΠΑ από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Έχουμε επίσης μεγάλο σεβασμό και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και την ομάδα διαχείρισης της Meyer Burger. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Sentis Capital Cell 3 PC, ως μέτοχος, είναι για άλλη μια φορά έτοιμη να υποστηρίξει τη Meyer Burger για να συνειδητοποιήσει τα οφέλη μιας πολύ κερδοφόρας επιχειρηματικής υπόθεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της Sentis Capital Cell 3 PC (μεγαλύτερος μέτοχος της Meyer Burger).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης