Ενέργεια

Συνεχίζεται η πτώση στο πετράλαιο - Στα 81 δολ. το brent, στα 76 δολ. το WTI

Συνεχίζεται η πτώση στο πετράλαιο - Στα 81 δολ. το brent, στα 76 δολ. το WTI
Την περασμένη εβδομάδα, το brent υποχώρησε περίπου 2% και το WTI πάνω από 3%, λόγω και των ανησυχιών ότι οι μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων θα μπορούσαν να καθυστερήσουν
Σε υποχώρηση βρίσκονται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, μετά την άνοδο του δολαρίου εν μέσω φόβων της αγοράς ότι o πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα μπορούσε να καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Reuters, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το brent υποχωρούσαν κατά 0,56% στα 81,16 δολάρια το βαρέλι στις 10:15 (ώρα Ελλάδας), ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το WTI υποχώρησαν κατά 0,59% στα 76,04 δολάρια το βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα, το brent υποχώρησε περίπου 2% και το WTI πάνω από 3%, λόγω και των ανησυχιών ότι οι μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων θα μπορούσαν να καθυστερήσουν κατά δύο μήνες εξαιτίας του υψηλότερου από τον αναμενόμενο πληθωρισμού τον Ιανουάριο.

Μέχρι 90 δολάρια το βαρέλι

Σύμφωνα με αναλυτές, το κλίμα κινδύνου φαίνεται να υποχωρεί μετά το ράλι της αγοράς, με αιχμή τη μετοχή της Nvidia την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι προσδοκίες για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια ενίσχυσαν το αμερικανικό δολάριο, πιέζοντας πτωτικά τις τιμές των εμπορευμάτων.

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται μεταξύ 70 και 90 δολαρίων το βαρέλι από τον Νοέμβριο, καθώς η αύξηση της προσφοράς στις ΗΠΑ και οι ανησυχίες για αδύναμη ζήτηση στην Κίνα αντισταθμίζουν τις περικοπές της προσφοράς του OPEC+ παρά τους δύο πολέμους που μαίνονται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης