Το μακρύτερο πτερύγιο ανεμογεννήτριας κατασκεύασε η κινεζική SANY

Το μακρύτερο πτερύγιο ανεμογεννήτριας κατασκεύασε η κινεζική SANY
Η Κίνα συνεχίζει να σημειώνει απίστευτη πρόοδο στον τομέα της καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας από τον άνεμο
Το νέο μακρύτερο πτερύγιο χερσαίας ανεμογεννήτριας στον κόσμο κατασκεύασε η κινέζικη SANY, η οποία ενημέρωσε πως θα αυτό τεθεί σε χρήση μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής περιόδου.

Το κυριολεκτικά τεράστιο πτερύγιο της SANY Renewable Energy έχει μήκος 131 μέτρα, δημιουργώντας μια διάμετρο 262 μέτρα σε κίνηση, σχεδόν δηλαδή όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το Electrek, το πτερύγιο, το οποίο θα προσαρτηθεί στη μονάδα ανεμογεννήτριας 15 MW της SANY εφόσον περάσει τις δοκιμές, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό, χρησιμοποιώντας ένα βελτιστοποιημένο σχήμα και μια ανάλογη διάταξη αεροτομής.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα συνεχίζει να σημειώνει απίστευτη πρόοδο στον τομέα της καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας από τον άνεμο.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ενέργειας της Κίνας, η αιολική και η ηλιακή ενέργεια συνδυαστικά θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της εγκατεστημένης δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας της χώρας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Να σημειωθεί πως για το 2023, ο αριθμός αυτός ανερχόταν στο 36%.

Από τις μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες στον κόσμο

Η Κίνα διαθέτει ήδη αρκετές από τις μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες στον κόσμο, όλες υπεράκτιες.

Η ανεμογεννήτρια MySE 16-260, από την Mingyang Smart Energy, έχει διάμετρο κοντά στα 200 μέτρα.

Η MySE 18.X-28X, επίσης από την Mingyang, ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο κατά τη στιγμή της ολοκλήρωσής της, σύμφωνα με εταιρεία που επικαλείται το New Atlas.

Αν και η Κίνα εξακολουθεί επίσης να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε συμβατικές πηγές ενέργειας, όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο, εκτός από τις ταχέως αυξανόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η χώρα έχει διακηρυγμένο στόχο να επιτύχει καθαρή ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα μέσα στα επόμενα 36 χρόνια

Το 2020, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping ανακοίνωσε ότι η χώρα «θα επιδιώξει να κορυφωθούν οι εκπομπές CO2 πριν από το 2030 και να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα πριν από το 2060».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης