Ισπανία: Η TotalEnergies απέκτησε ηλιακό πάρκο 59 MW

Ισπανία: Η TotalEnergies απέκτησε ηλιακό πάρκο 59 MW

Θα καλύψει την εκτιμώμενη ετήσια κατανάλωση πάνω από 33.000 σπιτιών (renews)

Η TotalEnergies (γαλλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, μία από τις 6 κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο και μεγάλης κλίμακας κατασκευάστρια εταιρεία χημικών) εξαγόρασε το ηλιακό πάρκο Dehesa Nueva del Rey ισχύος 59 MW στην Ισπανία από την εταιρεία ανάπτυξης Synergia.

Μόλις λειτουργήσει, τα περισσότερα από 95.000 ηλιακά πάνελ του θα παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψουν την εκτιμώμενη ετήσια κατανάλωση περισσότερων από 33.000 σπιτιών.

Εκτιμάται ότι αυτές οι εγκαταστάσεις θα παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μόλις τεθούν σε λειτουργία, για να καλύψουν την εκτιμώμενη μέση ετήσια κατανάλωση μιας περιοχής όπως η Κοινότητα της Μαδρίτης.


Άδειες για άλλα έργα
της TotalEnergies στην Ισπανία

Αυτό το έτοιμο προς κατασκευή έργο, προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο 3 GW ηλιακών φωτοβολταϊκών έργων που έχει ήδη η TotalEnergies με περιβαλλοντικές άδειες στη Μαδρίτη, τη Μούρθια, την Ανδαλουσία, την Αραγονία και την Καστίλλη Λα Μάντσα.

Δηλώσεις

Ο Yago Mancebo Ferreiro (Διευθύνων Σύμβουλος της TotalEnergies Renewables Spain), δήλωσε:

«Η TotalEnergies έχει δεσμευτεί σταθερά να συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση της Ισπανίας με την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο στην επίτευξη των στόχων μας με την ενσωμάτωση έργων όπως το Dehesa Nueva del Rey, με όλες τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσει η κατασκευή και επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό μας έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο πλέον υπερβαίνει τα 4 GW, σύμφωνα με τη φύση μας ως εταιρεία πολλαπλής ενέργειας.

Όλα αυτά για να προσφέρουν στους Ισπανούς καταναλωτές βιώσιμη, πιο προσιτή και πιο κοντινή ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης