Περιβάλλον

Pure Water San Diego: Το φιλόδοξο έργο που μετατρέπει τα λύματα σε πόσιμο νερό

Pure Water San Diego: Το φιλόδοξο έργο που μετατρέπει τα λύματα σε πόσιμο νερό
Για την ολοκλήρωση του έργου, χρειάστηκε ένα δάνειο ύψους 388 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος
Η πόλη San Diego των ΗΠΑ αναλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φιλόδοξα έργα υποδομών στην ιστορία της πόλης της Καλιφόρνιας.

Με την ονομασία Pure Water San Diego, τίθεται ο στόχος να μετατραπεί το σύστημα ύδρευσης σε έναν ολοκληρωμένο κύκλο νερού, ώστε να παρέχει σχεδόν το ήμισυ της παροχής νερού σε τοπικό επίπεδο μέχρι το τέλος του 2035.

Η ανάπτυξη του εν λόγω έργου θα δημιουργήσει μέσω της ανακύκλωσης ένα ασφαλές, υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο σύστημα καθαρισμού των υδάτων.

Ο στόχος είναι το έργο Pure Water San Diego να παρέχει τελικά 83 εκατομμύρια γαλόνια νερού την ημέρα (MGD), ενώ η ποσότητα αυτή θα επιτευχθεί σε δύο διαδοχικές φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα παρέχει 30 MGD έως το 2025 και στη δεύτερη φάση θα προστεθούν επιπλέον 53 MGD έως το 2035.

Αυξημένες δυνατότητες για κάλυψη των αναγκών

Για την ολοκλήρωση του έργου, χρειάστηκε ένα δάνειο ύψους 388 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος για τη χρηματοδότηση και την καινοτομία στον τομέα των υδάτινων υποδομών (Infrastructure Finance and Innovation Act), ο οποίος συστάθηκε ακριβώς για την προώθηση έργων επαναχρησιμοποίησης νερού στην κομητεία του San Diego της Καλιφόρνια.

Αλλού στην Καλιφόρνια, η Υπηρεσία Υγιεινής και Περιβάλλοντος του Los Angeles ηγείται του έργου Hyperion 2035, ενός ακόμα πρωτοποριακού έργου που πρόκειται να μεταμορφώσει το Hyperion Water Reclamation Plant (HWRP), την παλαιότερη και μεγαλύτερη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της πόλης.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO), με τίτλο «Επαναχρησιμοποίηση του νερού στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας», αναφέρει ότι η επαναχρησιμοποίηση του νερού φέρνει νέες δυνατότητες για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των πόλεων.

Πράσινο φως κι από τον ΠΟΥ

Η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση πόσιμου νερού έχει επίσης αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως «ρεαλιστική και πρακτική».

Τον Δεκέμβριο, το Συμβούλιο Ελέγχου Υδατικών Πόρων της Καλιφόρνιας ενέκρινε κανονισμούς για την επιτάχυνση της ανάπτυξης έργων για τη μετατροπή των λυμάτων σε πόσιμο νερό.

«Πέρα από το να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε προμήθειες νερού ανθεκτικές στην ξηρασία, η άμεση επαναχρησιμοποίηση πόσιμου νερού προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και περιβαλλοντικά οφέλη», δήλωσε ο E. Joaquin Esquivel, πρόεδρος του Συμβουλίου Ελέγχου Υδάτων της Πολιτείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης