Ενέργεια

Η Veolia αγοράζει τον ουγγρικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με αέριο από την Uniper

Η Veolia αγοράζει τον ουγγρικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με αέριο από την Uniper

Η Uniper πρέπει να πουλήσει 10 περιουσιακά στοιχεία έως το τέλος του 2026 

 

 

Η γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας Veolia, συμφώνησε να αγοράσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας 430 μεγαβάτ, με αέριο στην Ουγγαρία από την Uniper ανακοίνωσαν οι εταιρείες, σηματοδοτώντας την διάθεση  του τελευταίου περιουσιακού στοιχείου του γερμανικού ομίλου για την εκπλήρωση των όρων της ΕΕ που επιβλήθηκαν ως μέρος του προγράμματος διάσωσης το 2022.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου που λειτουργεί με φυσικό αέριο βρίσκεται στο Γκόνιου, στη βορειοδυτική Ουγγαρία, και τέθηκε σε λειτουργία το 2011.

Δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, η οποία σηματοδοτεί την τρίτη πώληση από μια λίστα διάθεσης, που έλαβε η Uniper από τις Βρυξέλλες σε αντάλλαγμα για την έγκριση της διάσωσης της εταιρείας από το Βερολίνο κατά την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης με 13,5 δισ.

 

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις, η Uniper πρέπει να πουλήσει 10 περιουσιακά στοιχεία έως το τέλος του 2026, συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού εργοστασίου της με καύση άνθρακα Datteln καθώς και μεριδίου 18% στη λετονική ενέργεια Latvijas Gaze.

Το Gonyu βοηθά στην παροχή ευέλικτης ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας καθώς η πιο διακοπτόμενη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών έρχεται στο διαδίκτυο και οι ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται ευέλικτη χωρητικότητα βασικού φορτίου που μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί γρήγορα για να εξισορροπήσει τα δίκτυά τους, σύμφωνα με την Veolia.

"Αυτή η συμφωνία είναι ακριβώς σύμφωνη με τις φιλοδοξίες μας να αναπτύξουμε ικανότητες ευελιξίας, ένα ουσιαστικό συμπλήρωμα για τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας", δήλωσε η Estelle Brachlianoff, διευθύνουσα σύμβουλος της Veolia.

Η συμφωνία αγοράς έγινε μέσω της ουγγρικής θυγατρικής της Veolia και η συναλλαγή εξαρτάται από την απόκτηση των απαραίτητων εξουσιοδοτήσεων και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, πρόσθεσε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης