Επιχειρήσεις

Η ελληνική «καταδρομή» στην Ινδία - Στο επίκεντρο σημαντικές συμφωνίες και επενδύσεις

Η ελληνική «καταδρομή» στην Ινδία - Στο επίκεντρο σημαντικές συμφωνίες και επενδύσεις
Λόγος γίνεται για δύο κλεισμένες συμφωνίες, στις οποίες βασικός μέτοχος είναι η Fairfax του Ινδοκαναδού επενδυτή Πρεμ Γουάτσα
Σχετικά Άρθρα

Με στόχο το «ξεκλείδωμα» της αγοράς της Ινδίας του 1,38 δισεκατομμυρίου κατοίκων, αναχωρεί σήμερα η ελληνική επιχειρηματική αποστολή, σύμφωνα με το Newmoney.

Στην συγκεκριμένη αποστολή συμπεριλαμβάνεται και η προσέλκυση ινδικών επενδύσεων, λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια που καταβάλλει το Νέο Δελχί για να διεισδύσει οικονομικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Παράλληλα, η επιχειρηματική αποστολή που θα πλαισιώνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μεταξύ άλλων ο ιδρυτής και πρόεδρος της Dynacom Tankers Γιώργος Προκοπίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife FFH Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων του Ομίλου Μυτιληναίος, πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίκας, ο κ. Καλλίνικος Καλλίνικος της Goldair, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος, ο Κωνσταβτίνος Μπήτρος (Steem – HIG) κ.ά. Συνολικά στην αποστολή συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή στελέχη 71 εταιρειών.

Επίσης, λόγος γίνεται για δύο κλεισμένες συμφωνίες, στις οποίες βασικός μέτοχος είναι η Fairfax του Ινδοκαναδού επενδυτή Πρεμ Γουάτσα.

Η επενδυτική «γιορτή» του υδρογόνου

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικές επενδύσεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα στον τομέα του πράσινου υδρογόνου στην Ινδία, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο livemint.com ο Francois Michel.

Τον Απρίλιο του 2022, η Mint ανέφερε ότι περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν στο έργο.Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα στο πράσινο υδρογόνο στην ασιατική χώρα και να κάνει την προγραμματισμένη κοινοπραξία 2 GW με την Greenko σημαντικό κόμβο για τις εξαγωγές ηλεκτρολύτη.

«Το εργοστάσιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια», όπως γνωστοποίησε το υψηλόβαθμο στέλεχος.Πρόσθεσε ακόμη ότι «όσον αφορά την αγορά υδρογόνου, αναπτύσσουμε έναν κόμβο για την παραγωγή αυτών των συστημάτων ηλεκτρολύτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης