Ενέργεια

ΗΠΑ: Μείωση γεωτρήσεων και επενδύσεων λόγω πτώσης τιμών φυσικού αερίου (Reuters)

ΗΠΑ: Μείωση γεωτρήσεων και επενδύσεων λόγω πτώσης τιμών φυσικού αερίου (Reuters)

Οι παραγωγοί θεωρούν ότι επιβαρύνονται οι αποδόσεις τους

Σχετικά Άρθρα
Επιπτώσεις αναμένεται να έχει στην αγορά του φυσικού αερίου των ΗΠΑ η απόφαση των παραγωγών του να αρχίσουν να μειώνουν τις γεωτρήσεις και τις επενδύσεις στο εν λόγω καύσιμο διότι οι χαμηλές τιμές επιβαρύνουν τις αποδόσεις τους.

Το Reuters αναφέρει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3,5 ετών, προδίδοντας τις προσδοκίες των γεωτρύπανων για ανάκαμψη φέτος μετά την πτώση των τιμών του περασμένου έτους λόγω της άφθονης προσφοράς.

Επειδή δεν περιμένουν βελτίωση των τιμών, αποφάσισαν να περιορίσουν την παραγωγή, όπως εκφράζεται στις παρουσιάσεις των οικονομικών τους εκθέσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, η παρουσίαση της Comstock Resources (κορυφαίος ανεξάρτητος παραγωγός φυσικού αερίου με εστιασμένες δραστηριότητες

σχετικά με την ανάπτυξη του σχιστόλιθου Haynesville στη Βόρεια Λουιζιάνα και το Ανατολικό Τέξας) περιλάμβανε την πρόθεση να μειωθούν τα ενεργά γεωτρύπανα από 7 σε 5.

Εκτός από αυτό, η εταιρεία θα αναστείλει επίσης τις πληρωμές μερισμάτων έως ότου οι τιμές του φυσικού αερίου αυξηθούν αρκετά ώστε να παράγουν χρήματα για αυτό.

Η Antero Resources (αμερικανική εταιρεία που ασχολείται με την εξερεύνηση υδρογονανθράκων), αναφέρθηκε στην έκθεση του Reuters ότι σχεδίαζε να μειώσει τον προϋπολογισμό της για γεωτρήσεις για πάνω από 1/4 και να περικόψει ένα γεωτρύπανο από τη σειρά 3 γεωτρήσεων.

 

Η Antero Resources γνωστοποίησε επίσης ότι μείωσε τον αριθμό των πληρωμάτων ολοκλήρωσης από 2 σε 1.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πεισματικά χαμηλές τον περασμένο χρόνο, λόγω της ισχυρής προσφοράς, κυρίως από τα κοιτάσματα πετρελαίου του σχιστολιθικού τμήματος όπου το φυσικό αέριο εξάγεται ως υποπροϊόν του αργού πετρελαίου.

Αλλά ακόμη και στα παιχνίδια αερίου, οι γεωτρύπανοι τα δίνουν όλα με στόχο την επέκταση των εξαγωγών LNG καθώς η τοπική ζήτηση παραμένει σχετικά σταθερή.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Μπάιντεν διέκοψε τις εγκρίσεις νέων τερματικών εξαγωγών LNG. Μεταξύ των κινήτρων για την κίνηση, ο Λευκός Οίκος ανέφερε την προοπτική υψηλότερων τιμών του φυσικού αερίου στο εσωτερικό.

Αυτή την εβδομάδα, η Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην ανατροπή της παύσης του Προέδρου Μπάιντεν για τη νέα χωρητικότητα LNG, αλλά δεν έχει περάσει ακόμη από τη Γερουσία και μπορεί να πεθάνει εκεί, αφήνοντας αμετάβλητες τις προοπτικές ζήτησης φυσικού αερίου.LNG, αλλά δεν έχει περάσει ακόμη από τη Γερουσία και μπορεί να πεθάνει εκεί, αφήνοντας αμετάβλητες τις προοπτικές ζήτησης φυσικού αερίου.

Αυτό και το επικείμενο τέλος της περιόδου αιχμής της ζήτησης καθώς ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, ώθησαν τις τιμές του φυσικού αερίου κάτω από τα 2 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες νωρίτερα αυτό το μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης