Παρενέργειες

Νέος άνεμος πνέει για την Enel Green Power - Κομβικός ο ρόλος της Macquarie

Νέος άνεμος πνέει για την Enel Green Power - Κομβικός ο ρόλος της Macquarie
Ένας νέος άνεμος πνέει εδώ και λίγους μήνες στην Enel Green Power Hellas, όπως φάνηκε και από την ανακοίνωση των επιλεγέντων έργων στο δεύτερο διαγωνισμό αποθήκευσης που πραγματοποιήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων.

Η Enel, εξασφάλισε την κατασκευή έργου αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 49MW, κερδίζοντας τον πρώτο της διαγωνισμό στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν αποκλειστικά στο WEN, στη νέα σελίδα που γράφει η Enel, καθοριστική είναι η συμβολή του αυστραλιανού fund Macquarie, το οποίο απέκτησε το 50% της το καλοκαίρι του 2023.

Aσφαλώς, η επιτυχία σε αυτό τον διαγωνισμό, είναι και η απόδειξη της ισχυρής ψήφου εμπιστοσύνης που δίνει η αγορά και στον CEO της Enel Green Power, Αριστοτέλη Χαντάβα, επιβραβεύοντάς τον για την καλή και σκληρή δουλειά.

Η εταιρεία συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά και το επόμενο διάστημα, έχοντας θέσει νέους στόχους για περαιτέρω διείσδυση στον ανερχόμενο τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και συνολικά στις ΑΠΕ.

Να σημειωθεί πως η Enel μετράει ήδη 59 αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά πάρκα σε λειτουργία και 6 ακόμα φωτοβολταϊκά υπό κατασκευή, με 59 πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 482 MW από αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια και 6 επιπλέον φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 84 MW υπό κατασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης