Η Axpo εγκαινίασε την πρώτη μπαταρία μεγάλης κλίμακας (20 MW) στη Σουηδία

Η Axpo εγκαινίασε την πρώτη μπαταρία μεγάλης κλίμακας (20 MW) στη Σουηδία

Η σκανδιναβική χώρα επεκτείνει τις αποθηκευτικές της δραστηριότητες

Η Axpo (ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελβετίας και διεθνής ηγέτης στο εμπόριο ενέργειας και στο μάρκετινγκ ηλιακής και αιολικής ενέργειας) εγκαινίασε στις 12 Φεβρουαρίου 2024 την πρώτη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών στη Σουηδία, σηματοδοτώντας το τελευταίο ορόσημο στην επέκταση της επιχείρησης μπαταριών της.

Η μονάδα ισχύος 20MW/20MWh, που συνδέεται με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας από την τοπική ενεργειακή εταιρεία Landskrona Energi, αποτελεί μέρος έργων στην Ελβετία και την Ευρώπη.

Η Axpo δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορική βελτιστοποίηση μπαταριών μεγάλης κλίμακας εδώ και αρκετά χρόνια.

Μετά την επέκταση αυτών των δραστηριοτήτων σε μια σειρά από αγορές σε όλη την Ευρώπη, έχει πλέον θέσει σε λειτουργία την πρώτη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών στη Σουηδία και συγκεκριμένα στη Landskrona στο νότο της χώρας.


Δηλώσεις

Στην τελετή εγκαινίων συμμετείχαν εκπρόσωποι της πολιτικής και των επιχειρήσεων ορισμένοι εκ των οποίων προέβησαν σε δηλώσεις.

«Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις αποθηκευτικές μας δραστηριότητες τα επόμενα χρόνια. Η σημασία των μεγάλων χωρητικοτήτων αποθήκευσης είναι ζωτικής σημασίας στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε ο Frank Amend (επικεφαλής μπαταριών και υβριδικών συστημάτων της Axpo Group).


Ο Johan Holmstedt (Διευθύνων Σύμβουλος της Landskrona Energi), πρόσθεσε:
«Ως ιδιοκτήτης τοπικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, είναι πραγματικά ικανοποιητικό να παρακολουθείς την εγκατάσταση αυτής της εγκατάστασης αποθήκευσης μπαταριών.

Η συνεργασία με την Axpo, την πόλη Landskrona και πολλούς άλλους που συμμετείχαν σε ένα τόσο σημαντικό έργο, πήγε πολύ ομαλά».


Ο Torkild Strandberg (Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Landskrona),
ο οποίος ήταν μεταξύ των καλεσμένων από την πολιτική και τις επιχειρήσεις δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να συμβάλουμε στην ενεργειακή σταθερότητα της περιοχής μας με αυτόν τον τρόπο.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Σουηδία προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα 10 έως 20 χρόνια. Αυτό θα απαιτήσει τόσο νέα παραγωγή όσο και νέα μέτρα για την ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης