Ενέργεια

Ιράκ: Δεσμεύτηκε ότι δεν θα παράγει περισσότερα από 4 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα

Ιράκ: Δεσμεύτηκε ότι δεν θα παράγει περισσότερα από 4 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα

Πρόοδος στις συνομιλίες με τις διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ιρακινό Κουρδιστάν

 

Το Ιράκ είναι προσηλωμένο στις αποφάσεις του ΟΠΕΚ και μετά τη δεύτερη οικειοθελή περικοπή που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο, δεσμεύεται επίσης να παράγει όχι περισσότερα από 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο υπουργός Πετρελαίου Hayan Abdel-Ghani.


Οι τρέχουσες εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράκ κυμαίνονται μεταξύ 3,35 και 3,4 εκατομμυρίων bpd, πρόσθεσε.
Ο υπουργός Πετρελαίου είπε ότι οι συνομιλίες με διεθνείς εταιρείες πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στο ιρακινό Κουρδιστάν σημειώνουν πρόοδο προς την επίλυση μιας διαφοράς που έχει σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου του βόρειου Ιράκ.


Επανέναρξη εξαγωγών

"Η επανέναρξη των εξαγωγών από την περιοχή του Κουρδιστάν συνδέεται με την επανέναρξη της παραγωγής από τα μπλοκ της περιοχής. Οι συνομιλίες με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι καθ' οδόν για την επίτευξη λύσης στο εγγύς μέλλον", δήλωσε ο Abdel-Ghani.
Ο αναπληρωτής υπουργός πετρελαίου του Ιράκ για υποθέσεις ανάντη είπε τον Νοέμβριο ότι η επανέναρξη των εξαγωγών αργού πετρελαίου του βορρά εξαρτιόταν από την επαναδιαπραγμάτευση των υφιστάμενων συμβάσεων κατανομής της παραγωγής για την αλλαγή τους σε μοντέλο κατανομής κερδών.

Η Τουρκία διέκοψε τις 450.000 βαρέλια ημερησίως βόρειων εξαγωγών του Ιράκ στις 25 Μαρτίου πέρυσι μετά από διαιτητική απόφαση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) που διέταξε την Άγκυρα να καταβάλει αποζημίωση στη Βαγδάτη για μη εγκεκριμένες εξαγωγές μεταξύ 2014 και 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης